Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ratsastuslukio

Ruoveden lukio
Yhteenveto
Noin 3 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Ruovesi
Lukiot ja erikoislukiot

Ratsastuslukio

Yhdistä ratsastusharrastus lukio-opintoihin Ruovedellä!

Ruoveden lukiossa on erinomainen mahdollisuus yhdistää ratsastusharrastus osaksi lukio-opintoja. Ratsastuspainotteisen opetussuunnitelman toteuttaminen aloitettiin Ruovedellä syksyllä 1999. Ratsastuksen opetuksesta vastaa yksi Suomen suurimmista ratsutalleista, Ruoveden Ratsutalli.

Opiskelijat voivat joko tuoda oman hevosen mukanaan tai huolehtia hoitohevosesta. Opiskelijoiden asunnot sijaitsevat ratsutallin välittömässä läheisyydessä, minkä ansiosta lukio-opinnot ja ratsastusharrastus muodostavat Ruovedellä toimivan kokonaisuuden. Ruoveden lukiossa lukio-opinnot aloittaa joka syksy ratsastuksesta kiinnostuneita opiskelijoita eri puolilta Suomea.

Ratsastusopiskelijoilla on opintojen aikana mahdollisuus lähteä tutustumaan ratsastuslukio-opintoihin Saksaan, Berliinin lähellä sijaitsevaan ystävyyskouluun. Opiskelijavaihtomatkoja järjestetään joka toinen vuosi. 

Ruoveden lukiossa opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa perinteisten lukiokurssien ohessa yhteensä kuusi este- ja kouluratsastuskurssia.Tämän lisäksi voit suorittaa opintojen ohessa myös muita hevosen hyvinvointiin liittyviä opintoja. Kaikista suoritetuista hevosopinnoista ja ratsastustunneista voidaan hyväksilukea korkeintaan 12 kurssia. Kaikki kurssit ovat opiskelijalle maksuttomia.

Ratsastustunnit Ruoveden lukiossa

Ruoveden lukion ratsastustunnit pidetään Ruoveden Ratsutallilla. Ratsastuskurssit sisältävät ratsastusta kaksi kertaa viikossa pienissä tasoryhmissä. Koulu- ja esteratsastukselle järjestetään omat opintojaksot. Jokaiselle ratsastustasolle on tarjolla omat, monipuoliset harjoitukset. Jokaisen opintojakson päätteeksi suoritetaan välikoe, jossa jokainen opiskelija pääsee harjoittelemaan radanratsastusta. Välikokeet toimivat hyvin myös kilpailuharjoituksina. Talleilla järjestetään lisäksi omia harjoituskilpailuja.

Opiskelijat pääsevät halutessaan myös ylimääräisille ratsastustunneille. Kaikille halukkaille on talleilla mahdollisuus omaan hoitohevoseen ja hevosten liikuttamiseen. Tallille voi tuoda myös oman hevosen. Tallilla on maneesi, iso ratsastuskenttä ja paljon maastoreittejä, joten ratsastamaan pääsee hyvin ratsastustuntien ulkopuolellakin.

Talleilla on myös tarjolla hauskanpitoa hevosten kanssa. Koulu- ja esteratsastuksen lomassa käydään maastoilemassa. Keväällä ja syksyllä päästään hyppäämään maastoesteitä vuonna 2016 valmistuneella maastoesteradalla. Kesällä hevosia pääsee uittamaan ratsutallien omaan rantaan, syksyllä karautellaan sänkipellolla.

Tallilla käy myös paljon ulkopuolisia valmentajia. Valmennuksiin voi osallistua omalla tai tallin hevosella.

Hevosen hyvinvointiin liittyvät opinnot

Hevosen hyvinvoinnin opinnot toteutetaan lukukauden alussa laaditun aikataulun mukaisesti lauantaisin Ruoveden ratsutallilla. Opinnot koostuvat etäopetuksesta sekä lähiopetuspäivistä, joita on lukuvuoden aikana 5–8.

Opinnoista on suuri käytännön hyöty omaan hevosharrastukseen. Hevosopinnoista on ollut monelle merkittävää etua alan opintoihin hakeuduttaessa. Hevosopinnoissa opiskelijat voivat opiskella mm. seuraavia asioita:

  • hevosen anatomia ja fysiologia
  • hevosen ruokinta
  • hevosen terveydenhoito
  • talliolosuhteet
  • kengän irrotus- ja kiinnitystaito
  • hevoskuljetukset
  • hevosen rakenteen arviointi

Hakeminen

Ratsastuslukioon haetaan kevään yhteishaussa täyttämällä sähköinen yhteishakulomake, Ruoveden lukion ainevalintakortti sekä ratsastuslinjan oma hakulomake. Hakuprosessiin ei sisälly pääsykoetta.

Tutkinto / todistus

Lukion päättötodistus ja ylioppilastutkintotodistus.

Jatko-opinnot

Yleinen jatko-opintokelpoisuus. Ratsastuslukio antaa hyvät valmiudet hevosalan jatko-opintoihin.

Kustannukset

Kaikki kurssit ovat opiskelijalle maksuttomia.

Muualta tulevat opiskelijat asuvat Ruovedellä ratsutallin läheisyyteen rakennetuissa rivitaloissa kahden tai neljän hengen soluasunnoissa. Soluissa jokaisella opiskelijalla on oma huone sekä käytössään Internet-yhteys. Yhteiskäytössä ovat solun keittiö, olohuone sekä suihkullinen WC. Asukkailla on lisäksi käytössä sauna ja pyykinpesutilat. Ratsastustarvikkeiden ja -vaatteiden säilytykseen on varattu omat tilat. Opiskelijan on tuotava mukanaan omat astiat sekä liina- ja vuodevaatteet.

Koululle on matkaa kuusi kilometriä, ja opiskelijoiden on mahdollista kulkea koululle linja-autolla.

Vuokra huoneelta: 230€/kk (sis. vesi- ja sähkömaksun sekä Internet-yhteyden).

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratsastuslukio? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ruoveden lukio

Ruoveden lukio

Ruoveden lukio

Ruoveden lukio on SASKY-koulutuskuntayhtymän oppilaitos, jossa opiskelee vuosittain noin 80-100 opiskelijaa. Lukio toimii hyvin varustetuissa ja viihtyisissä opetustiloissa. Opiskeluryhmät ovat pieniä ja mahdollistavat tehokkaan opiskelun. Opintojen ohjauksessa on riittävästi resursseja yksilölliseen ohjaukseen. Opettajat ovat päteviä ja motivoituneita. Ruoveden lukio on ollut...


Lue lisää oppilaitoksesta Ruoveden lukio ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ruoveden lukio

Kuruntie 6
34600 Ruovesi

 Näytä puhelinnumero
peda.net

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ratsastuslukio täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: