Ratsastuslukio

Ruoveden lukio
Yhteenveto
3 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Ruovesi
Lukiot ja erikoislukiot
Ratsastuslukio

Ratsastuslukio

Yhdistä ratsastusharrastus lukio-opintoihin Ruovedellä!

Ruovedellä on ratsastuspainotteinen lukiolinja, jossa on mahdollisuus yhdistää ratsastus osaksi lukio-opintoja. Ratsastuspainotteisen opetussuunnitelman toteuttaminen aloitettiin Ruoveden lukiossa syksyllä 1999. Ruoveden ratsastuslukiossa opiskelee vuosittain 40-50 opiskelijaa, jotka tulevat kouluun eri puolilta Suomea.

Ruoveden lukion ratsastuslinjan opiskelijat voivat suorittaa osana lukio-opintoja yhteensä 6 este- ja kouluratsastuksen opintojaksoa. Tämän lisäksi on mahdollista suorittaa hevosen hyvinvointiin liittyviä opintoja.

Voit osallistua ratsastuksen opetukseen myös muiden erityislinjojemme opiskelijana. 

Ratsastustunnit Ruoveden lukiossa

Ratsastuksen opetuksesta vastaaRuoveden Ratsutalli. Ratsastuskurssit sisältävät ratsastusta kaksi kertaa viikossa pienissä tasoryhmissä. Jokaiselle ratsastustasolle on tarjolla omat, monipuoliset harjoitukset. Jokaisen opintojakson päätteeksi suoritetaan välikoe, jossa jokainen opiskelija pääsee harjoittelemaan radanratsastusta. Välikokeet toimivat hyvin myös kilpailuharjoituksina. Talleilla järjestetään lisäksi omia harjoituskilpailuja.

Opiskelijat pääsevät halutessaan myös ylimääräisille ratsastustunneille. Kaikille halukkaille on talleilla mahdollisuus omaan hoitohevoseen ja hevosten liikuttamiseen. Tallille voi tuoda myös oman hevosen. Tallilla on maneesi, iso ratsastuskenttä ja paljon maastoreittejä, joten ratsastamaan pääsee hyvin ratsastustuntien ulkopuolellakin.

Talleilla on myös tarjolla hauskanpitoa hevosten kanssa. Koulu- ja esteratsastuksen lomassa käydään ratsastamassa myös maastossa. Keväällä ja syksyllä päästään hyppäämään maastoesteitä vuonna 2016 valmistuneella maastoesteradalla. Kesällä hevosia pääsee uittamaan ratsutallien omaan rantaan, syksyllä karautellaan sänkipellolla. Tallilla käy myös paljon ulkopuolisia valmentajia. Valmennuksiin voi osallistua omalla tai tallin hevosella.  

Hakeminen

Ruoveden lukion ratsastuslinjalle haetaan keväisin yhteisvalinnassa. Hakija täyttää Opintopolussa sähköisen yhteishakulomakkeen. Sen lisäksi hakijan tulee täyttää seuraavat lomakkeet:

  • Esitietolomake ratsastuslinja
  • Lukion ainevalintakortti

Tutkinto / todistus

Lukion päättötodistus ja ylioppilastutkintotodistus.

Jatko-opinnot

Yleinen jatko-opintokelpoisuus. Ratsastuslukio antaa hyvät valmiudet hevosalan jatko-opintoihin.

Kustannukset

Ruoveden ratsutallin läheisyydessä on kunnan rivitaloasuntoja, jotka on varattu ensisijaisesti ratsastuksen opintoja suorittaville. Opiskelija-asuntoja on tarjolla kunnan keskustassa koulun läheisyydessä.  Kysy lisätietoja!

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratsastuslukio? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ruoveden lukio

Ruoveden lukio

Ruoveden lukio on SASKY koulutuskuntayhtymän oppilaitos, jossa opiskelee lukuvuoden 2022-2023 113 opiskelijaa. Opiskelijoita on yli 30 paikkakunnalta. Opiskeluryhmät ovat pieniä ja mahdollistavat tehokkaan opiskelun. Opintojen ohjauksessa on riittävästi resursseja yksilölliseen ohjaukseen. Opettajat ovat päteviä ja motivoituneita. Ruoveden lukio on ollut...


Lue lisää oppilaitoksesta Ruoveden lukio ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ruoveden lukio

Kuruntie 6
34600 Ruovesi

 Näytä puhelinnumero
peda.net

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ratsastuslukio täytä seuraavat tiedot: