Sivuston käyttötapa: Mobiili
Ruoveden lukio

Ruoveden lukio

Ruoveden lukio on SASKY koulutuskuntayhtymän oppilaitos, jossa opiskelee vuosittain noin 100 opiskelijaa. Opiskeluryhmät ovat pieniä ja mahdollistavat tehokkaan opiskelun. Opintojen ohjauksessa on riittävästi resursseja yksilölliseen ohjaukseen. Opettajat ovat päteviä ja motivoituneita.

Ratsastus

Ruoveden lukio on ollut syksystä 1999 lähtien ratsastuspainotteinen lukio, jossa on mahdollisuus yhdistää ratsastus osaksi lukio-opintoja. Ratsastuspainotteisuus tuo lukioon uusia opiskelijoita eri puolilta Suomea ja rikastuttaa koulun elämää monin tavoin. Ratsastuksen opetuksesta vastaa Ruoveden Ratsutalli. Opiskelijoiden on mahdollista suorittaa koulu- ja esteratsastuksen kurssien ohella myös hevosen hyvinvointiin liittyviä kursseja.

Urheilulinja ja elektroninen urheilu (esports)

Lukiossa on mahdollista painottaa myös harrastuksia. Lajivalmennusopintoja järjestetään osana lukio-opintoja. Jäähalli sijaitsee koulun naapuritontilla ja muutkin liikuntapaikat, urheilukenttä ja kuntosali ovat käden ulottuvilla. Lajeina ovat tällä hetkellä jääkiekko, elektroninen urheilu eli esports ja pesäpallo. Oppilaitoksella on opiskelijoiden käytössä peliluokka esports-linjalaisille.

Eläinlääketieteen painotuslinja

Eläinlääketieteellisten opintojen painotuslinja on alkanut lukiossa syksyllä 2018. Ruoveden lukion eläinlääketieteellinen painotuslinja valmentaa jo lukioaikana eläinlääketieteellisiin ja lääketieteellisiin opintoihin tarjoamalla runsaasti opintojaksoja luonnontieteistä. Opintoihin sisältyy tutustumista mm. eläinlääkärin tyhön, laboratoriotyöskentelyä sekä kenttäopintoja Tarton maatalousyliopistossa.

Kansainvälisyys

Ruoveden lukio on kansainvälinen opiskelupaikka. Koululla on kaksi pitkäaikaista yhteistyökumppania, italialainen Olevano Romanon lukio Istituto d’istruzione superiore “Renato Cartesio” di Olevano Romano lähellä Roomaa sekä Berliinin lähellä sijaitseva saksalainen ratsastuslukio Prinz-von-Homburg-Schule Neustadt (Dosse). Jokaisella lukiolaisella on mahdollisuus osallistua koulujen väliseen yhteistyöhön. Koulu on aktiivisesti mukana erilaisissa kansainvälisyyshankkeissa.

Haluatko lisätietoa Ruoveden lukion koulutustarjonnasta?

Löydät lisätietoa Ruoveden lukion koulutustarjonnasta ja opintojen sisällöstä alla olevasta koulutuslistauksesta. Jokaisen koulutusesittelyn yhteydessä sinulla on mahdollisuus lähettää Ruoveden lukiolle yhteydenottopyyntö ja saada vastauksia opintojen aloittamiseen liittyviin kysymyksiisi.


Koulutukset

Koulutukset Paikkakunta
Eläinlääketieteellinen linja Ruovesi
Ratsastuslukio Ruovesi
Urheiluvalmennuksen linja Ruovesi

Näytä kaikki

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Ruoveden lukio? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot

Ruoveden lukio

Kuruntie 6
34600 Ruovesi

 Näytä puhelinnumero
peda.net

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa oppilaitoksesta Ruoveden lukio täytä seuraavat tiedot: