Sivuston käyttötapa: Mobiili

Eläinlääketieteellinen linja

Ruoveden lukio
Yhteenveto
Noin 3 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Ruovesi
Lukiot ja erikoislukiot

Eläinlääketieteellinen linja

Eläinlääketieteellinen linja

Valmistaudu eläinlääketieteen tai lääketieteen opintoihin jo lukiossa!

Ruoveden lukion eläinlääketieteellinen painotuslinja valmentaa jo lukioaikana eläinlääkärin opintoihin. Linja sopii myös lääketieteellisiin opintoihin aikoville. Osana lukio-opintoja järjestetään eläinlääketieteellisiin ja lääketieteellisiin opintoihin ohjaavaa ja valmentavaa opetusta.

Haku eläinlääketieteen linjalle

Eläinlääketieteelliselle painotuslinjalle haetaan yhteisvalinnassa. Koululle toimitetaan erillinen hakulomake täytettynä ja kopio viimeisestä saadusta todistuksesta, josta käyvät ilmi painotusaineiden arvosanat. Kutsu mahdolliseen valintakoehaastatteluun lähetetään maalis-huhtikuussa. Hakulomake ohjeineen julkaistaan ennen yhteisvalinnan alkamista helmikuussa.

Eläinlääketieteelliselle painotuslinjalle otetaan vuosittain enintään 12 opiskelijaa. Hakuvaatimuksena on perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvona vähintään 8.0. Valinta linjalle tapahtuu painotusaineitten numeroiden ja motivaatiotasoa mittaavan pääsykoehaastattelun perusteella. Painotusaineita ovat matematiikka, fysiikka, kemia, biologia ja englanti, joista vähintään kolmessa aineessa tulee olla kiitettävä (numero 9 tai 10) arvosana viimeisessä saadussa todistuksessa.

Jatko-opinnot

Osa eläinlääketieteellisen painotuslinjan opintoja voidaan lukea hyväksi virolaisen Tarton yliopiston kansainvälisissä eläinlääkäriopinnoissa.

Hakeminen

Eläinlääketieteelliselle linjalle haetaan keväisin yhteishaussa.

Tutkinto / todistus

Lukion päättötodistus ja ylioppilastutkintotodistus.

Jatko-opinnot

Yleinen jatko-opintokelpoisuus korkeakouluopintoihin.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Eläinlääketieteellinen linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ruoveden lukio

Ruoveden lukio

Ruoveden lukio

Ruoveden lukio on SASKY-koulutuskuntayhtymän oppilaitos, jossa opiskelee vuosittain noin 80-100 opiskelijaa. Lukio toimii hyvin varustetuissa ja viihtyisissä opetustiloissa. Opiskeluryhmät ovat pieniä ja mahdollistavat tehokkaan opiskelun. Opintojen ohjauksessa on riittävästi resursseja yksilölliseen ohjaukseen. Opettajat ovat päteviä ja motivoituneita. Ruoveden lukio on ollut...


Lue lisää oppilaitoksesta Ruoveden lukio ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ruoveden lukio

Kuruntie 6
34600 Ruovesi

 Näytä puhelinnumero
peda.net

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Eläinlääketieteellinen linja täytä seuraavat tiedot: