Sivuston käyttötapa: Mobiili

Aikuisten lukiokoulutus yleislinjalla

Töölön yhteiskoulun aikuislukio
Yhteenveto
Noin 2-4 vuotta
suomi
marker Hakuaika käynnissä
   
Iltaopinnot
Helsinki
Lukiot ja erikoislukiot

Aikuisten lukiokoulutus yleislinjalla

Lukiokoulutus yleislinjalla

Aikuisten lukiokoulutus yleislinjalla

Ovatko lukio-opintosi jääneet aikanaan kesken? Muuttuivatko urasuunnitelmat ja lukio-opiskelu on nyt tarpeen? Kaipaatko muuten vain yleissivistävää iltapuuhaa?

Töölön yhteiskoulun aikuislukiossa voit suorittaa lukion päättötodistuksen ja ylioppilastutkinnon, jatkaa keskeytyneitä lukio-opintoja loppuun tai opiskella yksittäisiä oppiaineita. Kursseja voi suorittaa myös tenttien.

Lukio-opinnot kestävät omasta ajankäytöstäsi riippuen n. 2–4 vuotta. Aiemmat lukio-opintosi voidaan myös lukea hyväksi niin, että olet vapautettu saman sisältöisistä kursseista. Mikäli sinulla on ammatillinen tutkinto suoritettuna (vähintään 2½ vuotta kestäneet ammatilliset opinnot), voit osallistua ylioppilastutkintoon ja valmistua ylioppilaaksi ilman lukion päättötodistusta, vaikka toki senkin voit halutessasi suorittaa.

Valmiudet jatko-opiskeluun sekä työelämään

Töölön yhteiskoulun aikuislukiossa voit myös korottaa aikaisempia lukion arvosanojasi, suorittaa kesken jääneitä kursseja sekä vahvistaa valmiuksiasi esim. pääsykokeisiin tai työelämän vaatimuksiin. Aineopiskelijana voit räätälöidä juuri omien tarpeidesi mukaisen opintosuunnitelman.

Hakeminen

Aikuislukio-opinnot on tarkoitettu 18-vuotta täyttäneille opiskelijoille. Rehtorin päätöksellä aikuislukion opiskelijaksi voidaan ottaa myös alle 18-vuotias. Tässä tapauksessa tulee ensin ottaa yhteyttä aikuislukion vararehtoriin.

Ilmoittautuminen opiskelijaksi koululla

Opiskelijaksi voi ilmoittautua läpi lukuvuoden ja opinnot voi aloittaa minkä tahansa jakson alussa. Opiskelijaksi ilmoittautuminen tehdään henkilökohtaisesti paikan päällä oppilaitoksen kansliassa. 

Kun ilmoittaudut, ota mukaasi henkilöllisyystodistus ja viimeisimmät koulutodistuksesi (esim. lukion erotodistus, ammatillinen tutkintotodistus, peruskoulun päättötodistus).

Jos olet suorittanut peruskoulun tai vastaavan oppimäärän muualla kuin Suomessa eikä sinulla ole Suomessa suoritettua perusopetuksen päättötodistusta, varaa ennen kansliassa käyntiä aika opinto-ohjaajalta ja ota edellä mainittujen todistuksen lisäksi mukaan suomen kielen kielitaitotodistuksesi.

Ilmoittautuminen opiskelijaksi etänä

Ilmoittautuminen aikuislukion opiskelijaksi onnistuu myös etänä. Lähetä sähköpostia osoitteeseen aikuislukio@tyk.fi. Kerro lyhyesti, mitä tulisit aikuislukioon opiskelemaan. Kerro heti ensimmäisessä viestissäsi myös puhelinnumerosi mahdollista turvapostiyhteyttä varten. Turvapostin kautta voi lähettää tietoturvallisesti esim. aiempia koulutodistuksia ja tarvittavia henkilötietoja. Henkilötodistuksen voit käydä näyttämässä paikan päällä kansliassa myöhemmin opintojen alkaessa.

Tutkinto / todistus

  • Lukion päättötodistus
  • Ylioppilastutkinto

Kustannukset

Lukion päättötodistukseen/ylioppilastutkintoon tähtäävä opiskelu on maksutonta. Tutkintotavoitteisena opiskelijana voi samanaikaisesti olla vain yhdessä oppilaitoksessa.

Jos et tavoittele tutkintoa, olet aineopiskelija. Aineopiskelumaksu on opiskeltavista kurssimääristä riippumatta 120 euroa lukukaudessa. Koko lukuvuodelta (syys- ja kevätlukukaudet) maksu on tällöin yhteensä 240 euroa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Aikuisten lukiokoulutus yleislinjalla? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Töölön yhteiskoulun aikuislukio

Töölön yhteiskoulun aikuislukio

Töölön yhteiskoulun aikuislukio

Töölön yhteiskoulun aikuislukiossa ei ikä rajoita opiskelua! Olympiastadionin tuntumassa Urheilukadulla sijaitseva aikuislukio on Suomen vanhin ja yksi Euroopan vanhimmista aikuislukioista. TYK on oppilaitos, jossa kaikenikäiset opiskelijat toteuttavat tavoitteitaan - olivat ne sitten tiettyyn tutkintoon tähtääviä, yksittäisten aineiden opiskeluun liittyviä tai ihan...


Lue lisää oppilaitoksesta Töölön yhteiskoulun aikuislukio ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Töölön yhteiskoulun aikuislukio

Urheilukatu 10-12
00250 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.tyk.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Aikuisten lukiokoulutus yleislinjalla täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: