Lukiot ja erikoislukiot

Aikuisten lukiokoulutus yleislinjalla

Pituus
Noin 2-4 vuotta
Opiskelukieli
suomi
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus, Lähiopetus
Pituus
Noin 2-4 vuotta
Opiskelukieli
suomi
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus, Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Aikuisten lukiokoulutus yleislinjalla

 Aikuisten lukiokoulutus yleislinjalla

Lukion päättötodistus ja ylioppilastutkinto

Valkolakki haaveena? Koskaan ei ole liian myöhäistä suorittaa lukion päättötodistus ja ylioppilastutkinto!

Ovatko lukio-opintosi jääneet aikanaan kesken? Muuttuivatko urasuunnitelmat ja lukio-opiskelu on nyt tarpeen? Kaipaatko muuten vain yleissivistävää iltapuuhaa?

Töölön yhteiskoulun aikuislukiossa nämä haaveet ja keskeneräiset suunnitelmat on mahdollista saattaa päätökseen. Lukio-opinnot kestävät omasta ajankäytöstäsi riippuen n. 2-4 vuotta. Aiemmat lukio-opintosi luetaan hyväksi niin, että olet vapautettu samansisältöisistä opinnoista.

Aikuislukiossa voit valita eri opiskelumuodoista itsellesi ja omaan tilanteeseesi sopivan tavan opiskella lukiossa: Lähiopiskelun lisäksi tarjolla on joustava tenttimisvaihtoehto, minkä lisäksi monessa oppiaineessa lähiopetuksen oppitunteja voi seurata myös etäyhteydellä. Lisäksi tarjolla on myös verkko-opiskeluna järjestettyjä opintojaksoja. Eri opiskelumuotoja voi tietenkin myös yhdistellä. Kokeet ovat pääsääntöisesti paikan päällä koululla, mutta muuten opetusjärjestelyt ovat joustavia.

Ylioppilaaksi ammatillisen tutkinnon perusteella

Tiesitkö, että ylioppilaaksi voi kirjoittaa myös aiemmin suoritetun ammatillisen tutkinnon perusteella, jolloin yo-tutkinnon suorittamiseksi ei tarvitse opiskella lukion koko oppimäärää eikä kaikkia lukioaineita. Tällöin pohjaksi vaaditaan vähintään 2½ vuotta kestäneet ammatilliset opinnot ja niistä saatu tutkintotodistus.

Tässä tapauksessa valmistut ylioppilaaksi ammatillisen tutkinnon perusteella ilman lukion päättötodistusta - toki senkin voit halutessasi suorittaa! Lisätietoa eri mahdollisuuksista saa aikuislukion kansliasta ja/tai opinto-ohjaajilta.

Aineopiskelu aikuislukiossa - korottaminen, kertaaminen ja uuden oppiminen

Oletko jo suorittanut lukion ja ylioppilastutkinnon, mutta nyt haluat kerrata? Valmistaudut kenties pääsykokeisiin, esimerkiksi lääketieteelliseen tai kauppatieteelliseen? Vai haluatko mahdollisesti oppia uuden kielen tai verrytellä aiemmin opittua? Aikanaan oli kenties paljon muutakin tekemistä kuin opiskelu ja nyt arvosanasi kaipaavat korottamista?

Aineopiskelijana voit opiskella tai kerrata eri oppiaineita omien tarpeidesi mukaan. Aineopiskelijana voit valita aikuislukiomme koko opintotarjonnasta haluamasi opintojaksot ja toteuttaa tavoitteesi. Lisätietoa eri mahdollisuuksista saa aikuislukion kansliasta ja/tai opinto-ohjaajilta.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • suomi
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Joustavasti

  • Monimuotototeutus
  • Helsinki
  • suomi
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Aikuislukio-opinnot on tarkoitettu 18-vuotta täyttäneille oppivelvollisuusiän ylittäneille opiskelijoille.

Ilmoittautuminen opiskelijaksi

Opiskelijaksi aikuislukioon voi ilmoittautua joustavasti ympäri vuorokauden täyttämällä sähköisen ilmoittautumislomakkeen tai vaihtoehtoisesti käymällä paikan päällä kansliassa sen aukioloaikoina. Sähköisen ilmoittautumislomakkeen löydät aikuislukion nettisivuilta "ilmoittaudu aikuislukioon" -kohdasta.

Tutkinto / todistus

  • Lukion päättötodistus
  • Ylioppilastutkinto

Kustannukset

Lukion päättötodistukseen/ylioppilastutkintoon tähtäävä opiskelu on maksutonta. Tutkintotavoitteisena opiskelijana voi samanaikaisesti olla vain yhdessä oppilaitoksessa.

Mikäli et tavoittele lukiotutkintoa, olet aineopiskelija. Aineopiskelijan lukukausimaksu on 120 euroa/lukukausi.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Aikuisten lukiokoulutus yleislinjalla? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Töölön yhteiskoulun aikuislukio
Urheilukatu 10-12
00250 Helsinki

Töölön yhteiskoulun aikuislukio

Tervetuloa opiskelemaan kaikille avoimeen aikuislukioon! Töölön yhteiskoulun aikuislukiossa kaikenikäiset opiskelijat toteuttavat tavoitteitaan – olivat ne sitten tiettyyn tutkintoon tähtääviä, yksittäisten aineiden opiskeluun liittyviä tai ihan vain virikkeellisiä illanviettovaihtoehtoja tv:n katselulle. Koulussa voit suorittaa lukion päättötodistuksen ja ylioppilastutkinnon, jatkaa keskeytyneet lukio-opinnot loppuun,...

Lue lisää oppilaitoksesta Töölön yhteiskoulun aikuislukio ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu