Lukiot ja erikoislukiot

Lukiokoulutus yleislinjalla

Sasky Ikaalisten lukio, paikassa Ikaalinen
marker
Mukana kesän lisähaussa!
Mukana kesän lisähaussa!
Pituus
3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
marker
Mukana kesän lisähaussa!
Mukana kesän lisähaussa!
Pituus
3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Lukiokoulutus yleislinjalla

Lukiokoulutus Ikaalisten lukiossa

Sasky Ikaalisten lukio tarjoaa laadukasta opetusta. Henkilökohtainen opetus ja tehokas ohjaus ovat lukion etuja. Se näkyy opiskelijoiden hyvänä sijoittumisena jatko-opintoihin ja menestyksenä erilaisissa lukiovertailuissa. Sasky Ikaalisten lukiossa kaikki tuntevat toisensa, ja opiskelijoiden on helppoa lähestyä opettajia opintoihin liittyvissä kysymyksissä.

Lukion oppiaineet

Uudessa lukiossa opinnot lasketaan opintopisteissä. Lukiossa suoritat sekä pakollisia että valtakunnallisia valinnaisia opintoja. Voit liittää opintoihisi lukiodiplomeita ja paikallisia valinnaisia opintoja lukion tarjonnan mukaisesti. Opintojen laajuus lasketaan opintopisteissä ja opinnot järjestetään opintojaksoissa. Lukio päättää opintojaksojen laajuudet. Nuorille tarkoitettu koko lukion oppimäärän laajuus on vähintään 150 opintopistettä (op).

Laaja kurssitarjotin

Sasky Ikaalisten lukion kurssitarjotin on laaja ja lukiodiplomivalikoima monipuolinen. Lukion omien kurssien lisäksi voit suorittaa Tampereen avoimen yliopiston ja kesäyliopiston kursseja. Opiskelijalla on mahdollisuus osallistua Suomen Akatemian kanssa yhteistyössä toteutettavalle Puistofilosofia-kesäkurssille. Koulu tekee myös vuosittain kaikille opiskelijoille yhteisen kulttuuriretken johonkin kotimaan kaupunkiin. Tasokkaan yleisopetuksen lisäksi Sasky Ikaalisten lukiossa opiskelijoita kannustetaan niin kansainvälisyyteen kuin kulttuurin ja urheilunkin pariin!

Kielet ja kansainvälisyys

Kansainvälisyys on vahvasti osa Sasky Ikaalisten lukion toimintaa. Ruotsin opiskelu on suosittua ja ylioppilaskirjoituksiin osallistumista tuetaan järjestämällä kesällä ruotsin kielen abikurssi. Ruotsin kursseihin liittyen on matkustettu Tukholmaan, Maarianhaminaan, Osloon, Kööpenhaminaan ja Reykjavikiin, saksan opiskelijat ovat käyneet Saksassa ja Itävallassa ja toisen vuosikurssin opiskelijat ovat käyneet opintomatkalla mm. Lontoossa, Roomassa, Barcelonassa, Maltalla ja Lissabonissa. Yhteistyökouluja on Ruotsissa, Saksassa, Itävallassa, Italiassa ja Puolassa. Ikaalisten lukiossa voi suorittaa suullisen kielikokeen myös lyhyen oppimäärän kielissä.

  • A1-kieli: englanti
  • B1-kieli: ruotsi
  • B2-kielet: ranska, saksa
  • B3-kielet: ranska, saksa, venäjä

Musikaali

Lukiossa järjestetään musikaalitoimintaa, joka on avointa kaikille. Musikaali järjestetään joka toinen vuosi, joten jokainen musikaalin teosta kiinnostunut voi osallistua projektiin ainakin kerran opiskelujensa aikana.

Urheiluakatemia

Urheiluakatemiatoiminta mahdollistaa tavoitteellisen kilpaurheilun ja lukio-opiskelun sujuvan yhdistämisen koulupäivien aikana. Lukio tekee yhteistyötä Tampereen urheiluakatemian ja paikallisten urheiluseurojen ja valmentajien kanssa.

Taito- ja taideaineet

Sasky Ikaalisten yhteiskoulun lukiossa saat laadukasta opetusta taito- ja taideaineissa. Laaja kurssitarjonta ja mahdollisuus suorittaa lukiodiplomi kuvataiteessa, mediassa, teatteritaiteessa, musiikissa, teknisessä työssä ja liikunnassa antavat sinulle hyvät valmiudet liikunta- ja kulttuurialan ammatteihin. 

Lukiossamme voit myös kehittää kädentaitoja Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen ammattitaitoisten opettajien ohjauksessa. Teknisen käsityön opintojaksoilla voit koota jopa kahdeksan opintopisteen kokonaisuuden.

Puhallinorkesterin soittimia taitavalle on mahdollista suorittaa musiikin kursseja osallistumalla tasokkaan Ikaalisten nuoriso-orkesterin (INO) toimintaan. Orkesteri on perinteisesti esiintynyt mm. wanhojen päivän tanssiaisissa sekä musikaalin säestäjänä. Wanhojen päivän iltajuhla on loistava esimerkki eri taide- ja taitoaineiden yhteistyöstä sekä Ikaalisten lukion rikkaasta toimintakulttuurista.

Hakeminen

Lukiokoulutukseen haetaan keväisin valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Lukion päättötodistus, ylioppilastutkinto

Etuudet

Miksi Iklu?

  • henkilökohtainen opetus ja tehokas ohjaus
  • aktiivinen ja kansainvälinen lukio

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lukiokoulutus yleislinjalla? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.