Lukiokoulutus yleislinjalla

Ikaalisten lukio
Yhteenveto
3 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Ikaalinen
Lukiot ja erikoislukiot
Lukiokoulutus Ikaalisten lukiossa

Lukiokoulutus yleislinjalla

Ikaalisten lukio tarjoaa laadukasta opetusta. Henkilökohtainen opetus ja tehokas ohjaus ovat lukion etuja. Se näkyy opiskelijoiden hyvänä sijoittumisena jatko-opintoihin ja menestyksenä erilaisissa lukiovertailuissa. Ikaalisten lukiossa kaikki tuntevat toisensa, ja opiskelijoiden on helppoa lähestyä opettajia opintoihin liittyvissä kysymyksissä.

Lukion oppiaineet

Uudessa lukiossa opinnot lasketaan opintopisteissä. Lukiossa suoritat sekä pakollisia että valtakunnallisia valinnaisia opintoja. Voit liittää opintoihisi lukiodiplomeita ja paikallisia valinnaisia opintoja lukion tarjonnan mukaisesti. Opintojen laajuus lasketaan opintopisteissä ja opinnot järjestetään opintojaksoissa. Lukio päättää opintojaksojen laajuudet. Nuorille tarkoitettu koko lukion oppimäärän laajuus on vähintään 150 opintopistettä (op).

Laaja kurssitarjotin

Ikaalisten lukion kurssitarjotin on laaja ja lukiodiplomivalikoima monipuolinen. Lukion omien kurssien lisäksi voit suorittaa Tampereen avoimen yliopiston ja kesäyliopiston kursseja. Opiskelijalla on mahdollisuus osallistua Suomen Akatemian kanssa yhteistyössä toteutettavalle Puistofilosofia-kesäkurssille. Koulu tekee myös vuosittain kaikille opiskelijoille yhteisen kulttuuriretken johonkin kotimaan kaupunkiin. Tasokkaan yleisopetuksen lisäksi Ikaalisten lukiossa opiskelijoita kannustetaan niin kansainvälisyyteen kuin kulttuurin ja urheilunkin pariin!

Kielet ja kansainvälisyys

Kansainvälisyys on vahvasti osa Ikaalisten lukion toimintaa. Ruotsin opiskelu on suosittua ja ylioppilaskirjoituksiin osallistumista tuetaan järjestämällä kesällä ruotsin kielen abikurssi. Ruotsin kursseihin liittyen on matkustettu Tukholmaan, Maarianhaminaan, Osloon, Kööpenhaminaan ja Reykjavikiin, saksan opiskelijat ovat käyneet Saksassa ja Itävallassa ja toisen vuosikurssin opiskelijat ovat käyneet opintomatkalla mm. Lontoossa, Roomassa, Barcelonassa, Maltalla ja Lissabonissa. Yhteistyökouluja on Saksassa, Itävallassa, Italiassa ja Puolassa. Ikaalisten lukiossa voi suorittaa suullisen kielikokeen myös lyhyen oppimäärän kielissä.

  • A1-kieli: englanti
  • B1-kieli: ruotsi
  • B2/B3-kielet: ranska, saksa

Musikaali

Lukiossa järjestetään musikaalitoimintaa, joka on avointa kaikille. Musikaali järjestetään joka toinen vuosi, joten jokainen musikaalin teosta kiinnostunut voi osallistua projektiin ainakin kerran opiskelujensa aikana.

Urheiluakatemia

Urheiluakatemiatoiminta mahdollistaa tavoitteellisen kilpaurheilun ja lukio-opiskelun sujuvan yhdistämisen koulupäivien aikana. Lukio tekee yhteistyötä Tampereen urheiluakatemian ja paikallisten urheiluseurojen ja valmentajien kanssa.

Taito- ja taideaineet

Ikaalisten yhteiskoulun lukiossa saat laadukasta opetusta taito- ja taideaineissa. Laaja kurssitarjonta ja mahdollisuus suorittaa lukiodiplomi kuvataiteessa, mediassa, teatteritaiteessa, musiikissa, teknisessä työssä ja liikunnassa antavat sinulle hyvät valmiudet liikunta- ja kulttuurialan ammatteihin. Yhteistyö Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen kanssa tarjoaa mahdollisuuden lukiodiplomien monipuolisempaan hyödyntämiseen.

Puhallinorkesterin soittimia taitavalle on mahdollista suorittaa musiikin kursseja osallistumalla tasokkaan Ikaalisten nuoriso-orkesterin (INO) toimintaan. Orkesteri on perinteisesti esiintynyt mm. wanhojen päivän tanssiaisissa sekä musikaalin säestäjänä. Wanhojen päivän iltajuhla on loistava esimerkki eri taide- ja taitoaineiden yhteistyöstä sekä Ikaalisten lukion rikkaasta toimintakulttuurista.

Hakeminen

Lukiokoulutukseen haetaan keväisin valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Lukion päättötodistus, ylioppilastutkinto

Etuudet

Miksi Iklu?

  • henkilökohtainen opetus ja tehokas ohjaus
  • aktiivinen ja kansainvälinen lukio
  • seutulippu vain 20 e/kk
  • opintojen ajaksi käyttöön uusi kannettava tietokone
  • e-sport osaksi lukio-opintoja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lukiokoulutus yleislinjalla? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ikaalisten lukio

Perinteet ja tulevaisuus kohtaavat IDEAssa

Ikaalisten lukio tarjoaa laadukasta opetusta. Henkilökohtainen opetus ja tehokas ohjaus ovat lukiomme etuja. Se näkyy opiskelijoiden hyvänä sijoittumisena jatko-opintoihin ja menestyksenä erilaisissa lukiovertailuissa. Lukiossamme kaikki tuntevat toisensa, ja opiskelijoiden on helppoa lähestyä opettajia opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ikaalisten lukio on osa...


Lue lisää oppilaitoksesta Ikaalisten lukio ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ikaalisten lukio

Eino Salmelaisen katu 20
39500 Ikaalinen

 Näytä puhelinnumero

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Lukiokoulutus yleislinjalla täytä seuraavat tiedot: