Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesälukio

HEO Kansanopisto
Yhteenveto
2 viikkoa
   
Päiväopinnot
Helsinki
Lukiot ja erikoislukiot

Kesälukio

Kesälukio, HEO

Kesälukio

Ylppärit edessä? Preppaa Helsingin Kesälukion abikurssilla!

Repetitio mater studiorum est! Tervetuloa lukioaineiden intensiivikursseille. Tähtää tulevaisuuteen, sähköistä oppimistasi! Helsingin Kesälukion abikurssit sijaitsevat ykköspaikalla, Helsingin Kalliossa.

Kertaa lukiokurssien sisältöjä

Abikursseilla kertaat lukiokurssien sisältöjä ja vahvistat osaamistasi ylioppilaskirjoituksia varten. Samalla nautit urbaanista Helsingistä Kallion sykkeessä. HEO tarjoaa opiskelijoilleen myös tilat opiskelu- ja lukupiireihin, joissa voit syventää oppimistasi yhdessä muiden abikurssilaisten kanssa.

Yliopistojen ja korkeakoulujen pääsyvaatimusten uudistuessa lukio-opinnoillasi on entistä suurempi painoarvo jatko-opiskeluun hakeutuessasi. Nyt sinulla on mahdollisuus paneutua perusteellisesti sellaisiin lukion kurssien sisältöihin, joissa koet tarvetta kertaukseen ennen ylioppilaskirjoituksia.

Kesälukion opinnot

Abikurssit kestävät kaksi viikkoa, jonka aikana opetusta on arkipäivisin. Opiskelija osallistuu yhdelle valitsemansa aineen kahden viikon intensiivikurssille kerrallaan. Intensiivikurssilla keskityt valitsemasi aineen lukion pakollisten ja syventävien opintojen perusteelliseen kertaamiseen.

Kunkin intensiivikurssin laajuus on 50 oppituntia, ja työmuotoina ovat kontaktiopetus ja ohjattu ryhmätyöskentely. Kurssin aikana opiskelijoita kannustetaan muodostamaan harjoitusryhmiä. Abikurssien opiskelijat voivat käyttää opiston tietokoneita. Abikursseilla pääset harjaannuttamaan tieto- ja viestintätekniikan taitojasi lukion päättötutkinnon edellyttämällä tavalla.

Oppituntien lisäksi HEO järjestää läksypiirejä ja vapaa-ajan ohjelmaa. Tarjolla on opintojen yksilö- ja ryhmänohjausta. Opiskelijalla on mahdollisuus osallistua järjestetylle retkelle ja iltaohjelmaan opistomme kattoterassilla. 

Hakeminen

Hakemus täytetään oppilaitoksen sivuilta löytyvällä hakulomakkeella.

Kurssi soveltuu kaikille lukiolaisille, ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville ja aikuisopiskelijoille.

Lisätietoa koulutuksesta

Abikurssi I 22.7.–2.8.2019

 • Kemia, klo 9.15–14
  Kertaamme lukion kemian laajan oppimäärän. Tavoitteena on käydä läpi ylioppilaskokeen kannalta keskeiset asiat ja vahvistaa laskurutiinia. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten. 
 • Matematiikka, pitkä, klo 9.15–14
  Kertaamme lukion pitkän matematiikan oppimäärän keskeiset osa-alueet. Tavoitteena on vahvistaa pitkän matematiikan pakollisten kurssien osaamista. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten. 
 • Matematiikka, lyhyt, klo 9.15–14
  Käymme läpi lukion lyhyen matematiikan oppimäärän. Tavoitteena on vahvistaa lyhyen matematiikan pakollisten kurssien osaamista ja tehdä runsaasti laskuharjoituksia opiskelijoiden tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten. 
 • Ruotsi, B-kieli, klo 9.15–14
  Kertaamme ruotsin kurssien oppimäärän pääkohdat. Tavoitteena on käydä läpi monipuolisesti kielioppia, kirjallista ja suullista ilmaisua sekä tehdä kuunteluharjoituksia. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.


Abikurssi II 29.7.–9.8.2019

 • Englanti, A1-kieli, klo 14.30–19.00
  Kertaamme englannin oppimäärän pääkohdat. Tavoitteena on prepata monipuolisesti ja opiskelijoiden tarpeiden mukaan niin kielioppia kuin myös kirjallista ja suullista ilmaisua. Teemme lisäksi kuunteluharjoituksia. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.
 • Fysiikka, klo 14.30–19.00
  Kertaamme lukion fysiikan laajan oppimäärän. Tavoitteena on käydä läpi ylioppilaskokeen kannalta keskeiset asiat. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.
 • Äidinkieli ja kirjallisuus, klo 14.30–19.00
  Käymme lukion äidinkielen ja kirjallisuuden keskeiset sisällöt. Tavoitteena on vahvistaa opiskelijan kirjallisen tuottamisen taitoja sekä kykyä ymmärtää ja tulkita lukemaansa. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.

Tutkinto / todistus

Intensiivikurssit toteutetaan yhteistyössä Kesälukioseuran kanssa, ja ne ovat lukion soveltavia opintoja, joten kurssin voit mahdollisesti lukea osaksi lukio-opintojasi. Saat lukiokurssista todistuksen, mutta sovithan kurssien hyväksilukemisesta aina oman koulusi aineenopettajan tai rehtorin kanssa.

Kustannukset

330 €, johon sisältyy yksi vapaasti valittava intensiivikurssi, ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa, opintoretkiä ja opiskelun ohjausta sekä tunneilla tarvittavat monisteet. Kurssihinta ei sisällä aterioita.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kesälukio? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

HEO Kansanopisto

HEO Kansanopisto

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. HEOn opiskelijamäärä on vuosittain maamme kansanopistojen suurimpia. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO Kulttuuri tarjoaa laadukasta taideopetusta teatterin, kirjoittamisen, musiikin ja kuvallisen ilmaisun aloilla....


Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

HEO Kansanopisto

Kirstinkatu1
00530 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.heo.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kesälukio täytä seuraavat tiedot: