Lukiot ja erikoislukiot

Matikan etäkesälukio

Alkio-opisto, Verkossa
Pituus
2 kuukautta
Seuraava aloitus
24 kesäkuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 3.6.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Pituus
2 kuukautta
Seuraava aloitus
24 kesäkuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 3.6.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Matikan etäkesälukio

Opiskelija opiskelee etänä kesälukiossa

Mitä hyödyllistä ja mukavaa kesällä voi tehdä?

No, voi vaikka osallistua kesälukioon! Matikan etäkesälukiossa otat haltuun 1. ja 2. lukuvuoden pitkän ja lyhyen matematiikan perusasiat.

Opetuksen ohella ohjelmaan kuuluu laskupajoja, peli-ilta, ohjausta ym. ohjelmaa. Lisäksi valittavana on Abitti-kurssi, jossa on videoita ja tehtäviä teemakohtaisesti (matematiikka, fysiikka, kemia). Abitti-kurssi toteutetaan verkkokurssina ja se suositellaan suoritettavaksi ennen kesälukiota.

Kesälukioseuran ja MAOL ry:n kehittämä Matikan etäkesälukio siirtyy Alkio-opiston järjestämäksi. Jo tutuksi käynyt toimiva konsepti säilyy.

Etäkesälukio järjestetään heti juhannuksen jälkeen 24.6.–5.7.2024 (ma-pe, viikonloppu vapaa), Lyhyt matikka on viikon mittainen 24.6.–28.6.2024.

Miksi kesälukioon?

Ylioppilaskokeiden painoarvo on muuttunut merkittävästi, kun todistusvalintojen osuus jatko-opiskelupaikkaa hakiessa on kasvanut.

Tulevia yo-kirjoituksia voit pohjustaa kertamaalla Matikan etäkesälukiossa 1. ja 2. lukuvuoden pitkän ja lyhyen matikan pakollisten moduulien perusasioista.

Kesä on aivan liian pitkä pelkkään lomailuun, joten osallistu etäkesälukioon omasta huoneestasi tai vaikka kesämökiltä ja nappaa tietotaidot ja kurssisuoritukset talteen mukavassa seurassa! Kesälukion aikana koulupäivät eivät ole pitkiä, joten ehdit hyvin opiskelun ohella tapaamaan kavereitasi ja pitämään hauskaa, niin kuin kesällä kuuluukin tehdä!

Ammattitaitoiset opettajamme opettavat tehokkaasti luonnontieteitä, sillä tiedämme, mitkä aiheet ovat erityisen vaikeita ja mitä kannattaa erityisesti opetella. Meillä on vuosien kokemusta yo-koetehtävistä ja opettamisen pedagogiikasta, joten tarjoaisimme mielellämme tietomme ja taitomme myös Sinulle. Yksilöllinen ohjaus onnistuu meiltä myös etäyhteyden välityksellä. Kesälukiossa et pelkästään opi kaikkea uutta, vaan saat myös ystäviä ympäri Suomea!

Mitä voit opiskella Matikan etäkesälukiossa?

Voit valita joko lyhyen matematiikan tai pitkän matematiikan kertauksen. Etäkesälukion ensimmäinen viikko kerrataan teemoja, jotka ovat yhteisiä lyhyen ja pitkän matematiikan opinnoissa ja toinen viikko keskitytään pitkän matematiikan asioihin. Pitkän matikan laajuus on 30 tuntia opetusta ja 20 tuntia laskupajatyöskentelyä. Lyhyen matikan laajuus on 15 tuntia opetusta ja 10 tuntia laskupajatyöskentelyä.

Päivittäin on kolme opettajajohtoista tuntia aamupäivisin ja kaksi tuutoriopettajien ohjaamaa laskupajatuntia lounaan jälkeen. Kesälukio toteutetaan lukujärjestyksen mukaan verkkoympäristössä, missä opettaja, tuutoriopettajat ja opiskelijat kohtaavat reaaliaikaisesti oppitunneilla ja harjoitustöiden parissa.

Kesälukio järjestetään, jos siinä on vähintään 20 osallistujaa. Varmista opiskelupaikkasi ilmoittautumalla ajoissa.

Matikan etäkesälukion opetusohjelma

Matematiikka, pitkä 1. ja 2. vuoden perusteiden kertaus

TavoiteKerrata ja oppia 1. ja 2. lukiovuoden pitkän matematiikan pakollisten moduulien keskeisia aiheita. Lisäksi innostaa, havainnollistaa sekä antaa mahdollisuus pohtia yhdessä ja kysyä.

Sisältö: Lukion pitkän matematiikan 1. vuoden moduulin MAY1 ja moduulien MAA2–4 (kurssien vMAA2–4) sekä 2. vuoden moduulien MAA4–8 (kurssien vMAA5–10) keskeiset aiheet.

Opettaja: Janne Moilanen

Matematiikka, lyhyt 1. ja 2. vuoden perusteiden kertaus

TavoiteKerrata ja oppia 1. ja 2. lukiovuoden lyhyen matematiikan pakollisten moduulien keskeisiä aiheita. Lisäksi innostaa, havainnollistaa sekä antaa mahdollisuus pohtia yhdessä ja kysyä.

SisältöModuulien MAY ja MAB2–MAB5 keskeisimmät aiheet ja perusteet opettajan johdolla ja yhdessä laskien.

Opettaja: Janne Moilanen

Abitti-kurssi

Tällä kurssilla voit tutustua Abitin ja siinä olevien ohjelmien käyttöön harjoitustehtäviä tekemällä ja vastauksia laatimalla. Kurssin ohjevideoiden ja tehtävien avulla voit perehtyä matematiikan, fysiikan ja/tai kemian osalta sähköisen ylioppilaskokeen vastaustekniikkaan; saat itse valita, kuinka suuren osan kurssista suoritat.

Tämä kurssi kannattaa suorittaa kesäkuun aikana ennen kesälukion aloitusta, jotta saat kesälukion kursseista ja laskupajoista parhaan mahdollisen hyödyn irti. Tällöin ei kesälukiokurssien aikana tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa Abitti-ohjelmien haltuun ottamiseen. Kurssi on laajuudeltaan lukiokurssia suppeampi.

Kurssi on tarjolla Kovien tieteiden ja Matikan etäkesälukiolaisille, eikä sitä voi valita ainoana kurssina.

Matikan etäkesälukion lukkari

Opetusta on maanantaista perjantaihin.

Klo 9–12 aamupäivisin kerrataan päivän aihe opettajajohtoisilla oppitunneilla, joilla aiheen havainnollistamisen lisäksi lasketaan yhteisesti esimerkkilaskuja monipuolisesti. Oppitunnit ovat 45 minuutin mittaisia ja niiden välissä on tauko.

Klo 13–15 iltapäivisin pääset harjoittelemaan laskemista laskupajoissa pienryhmissä. Opetusharjoittelua tekevät tuutoriopettajat tukevat pienryhmiä ja auttavat laskuissa. Laskupajassa tehtävät sovelletaan eri haastetasoille. Laskupajan kesto on 2 x 60 minuuttia. Kotiläksyjä ei tule, vaan tämän jälkeen päivä on pulkassa!

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

24 kesäkuuta, 2024

  • Etätoteutus
  • Verkossa
  • Viimeinen hakuaika: 3.6.2024

Hakeminen

Koulutukseen haetaan Alkio-opiston verkkosivujen kautta.

Koulutus soveltuu:

  • Matematiikan kertaajalle: Kertaa tehokkaasti matikan 1. ja 2. lukuvuoden pakollisten moduulien perusasiat. Seuraava lukuvuosi ja ylioppilaskokeisiin valmistautuminen helpottuu, kun perusasiat on hallussa.
  • YO-kokeisiin kertaajille: Kertaa tehokkaasti lukiokurssien sisältöä Abikurssiemme avulla. Ylioppilaskokeisiin valmistautuminen helpottuu, kun tiedät, mitkä asiat ovat tärkeitä ja mihin aihealueisiin kannattaa käyttää aikaa.
  • Jatko-opintoihin tähtääjille: Jatko-opintoja varten on tärkeää saada lukion päättötodistukseen ja YO-kokeista hyvät arvosanat. Meiltä saat hyvät mahdollisuudet parantaa molempia!

Kustannukset

Matikan etäkesälukio

  • Matikka, pitkä 1. ja 2. vuoden perusteiden kertaus: 169 €
  • Matikka, lyhyt 1. ja 2. vuoden perusteiden kertaus: 100 €

Hinnat sisältävät opetuksen, opettajien jakamat oppimateriaalit, lasku- ja tehtäväpajat, ohjauksen, oheisohjelman ja Abitti-kurssin.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Matikan etäkesälukio? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Alkio-opisto
Tähtiniementie 26
41800 Korpilahti

Alkio-opisto

Onko tavoitteenasi korkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai opiskelutaitojen vahvistaminen? Alkio-opistossa saat erinomaiset eväät tulevaisuuteen. Uskomme siihen, että parhaat tulokset ja kokemukset luodaan yhdessä: oppien, eläen, nauraen, kokien ja toisiamme tukien. Alkio-opisto on avoimia yliopisto- ja amk-opintoja, luovien alojen...

Lue lisää oppilaitoksesta Alkio-opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu