Urheiluvalmennuksen linja

Ruoveden lukio
Yhteenveto
3 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Ruovesi
Lukiot ja erikoislukiot
Urheiluvalmennuksen linja

Urheiluvalmennuksen linja

Ruoveden lukiossa on mahdollista painottaa opinnoissa urheiluvalmennusta. Lajivalmennuksen opintojaksoja järjestetään osana lukio-opintoja, urheiluvalmennusopintoja saa hyväksi luettua opintoihin yhteensä 6 opintojaksoa. 

Valmennusryhmät / lajit:

  • elektroninen urheilu (esports)
  • jääkiekko
  • pesäpallo
  • kunto- ja terveysliikunta

Aamu- ja iltapäiväharjoitukset pyörivät säännöllisesti seuravalmentajien vetäminä. Fysiikkavalmennusohjelmat järjestetään yhteisesti. Jokaiselle opiskelijalle tehdään yksilöllinen tavoitesuunnitelma ja harjoituspäiväkirjat.

Urheilulinjalla lajikohtaisten valmennuskurssien paikkoina ovat koulun oma e-urheilun valmennustila ja jäähalli, urheilukenttä ja kuntosali. Ne sijaitsevat koulun läheisyydessä.

Esports - elektroninen urheilu

Pelivalmennusta on lukion aikana yhteensä 6 opintojaksoa. Lisäksi elektronisen urheilun opiskelijat voivat valita lajiharjoittelua tukevia urheiluvalmennuslajien yhteisiä fysiikka- ja mentaalivalmennuksen opintoja ja koulun ulkopuolella suoritettavia hyväksi luettavia opintoja yhteensä 6 opintojaksoa.

Valmennusohjelman peli- ja tasopainotukset päätetään lopullisesti, kun opiskelijavalinnat on tehty. Ohjelmassa on valittavien opiskelijoiden pelaajaprofiilien mukaisesti todennäköisesti CS:GO ja muut yleisimmät esports-pelit (Dota, LOL), joissa lukion joukkueet pelaavat kisoja ja mahdollisesti suunnitteilla olevaa oppilaitossarjaa.

Pelivalmennusta varten koulussa on valmennusluokka ja pelitaktiikan harjoitustiloja. Jälkipelit tiimit voivat pelata oppilaskunnan yhteisellä klubilla. Koulu huolehtii perustason pelikoneiden hankinnasta. Voit halutessasi tuoda myös oman koneesi mukanasi.

Hakeminen

Ruoveden lukion urheiluvalmennuslinjalle haetaan yhteisvalinnan kautta. Hakijan tulee toimittaa urheilulinjan tai esports-linjan esitietolomake, lukion ainevalintakortti, motivaatiokirje ja mahdolliset lisänäytöt esim. valmentajan ja/tai liikunnanopettajan lausunnot oppilaitokseen. Motivaatiokirjeessä sinun tulee kertoa opiskelumenestyksestäsi, motivaatiostasi ja perustelusi urheilu- tai esportlinjalle hakeutumiseen.  Valinta tehdään keskiarvoon, harrastuneisuuteen ja motivaatiokirjeeseen perustuen. Lisätiedot opintopolku.fi-sivustolta.

Urheiluvalmennuslinjan lukuaineiden keskiarvoraja on 7,0.

Hakijalta odotetaan riittäviä lajitaitoja ja aiemmin osoitettua aktiivista lajiharrastusta.

Voit hakea opiskelijaksi myös lukuvuoden aikana erillisellä hakemuksella jatkuvassa haussa ottamalla yhteyttä.

Tutkinto / todistus

Lukion päättötodistus ja ylioppilastutkintotodistus.

Jatko-opinnot

Yleinen jatko-opintokelpoisuus korkeakouluopintoihin.

Kustannukset

Urheiluvalmennuksen opiskelijoille on varattu koulun läheltä edullisia vuokra-asuntoja. Tiedustele lisää oppilaitokselta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Urheiluvalmennuksen linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ruoveden lukio

Ruoveden lukio

Ruoveden lukio on SASKY koulutuskuntayhtymän oppilaitos, jossa opiskelee lukuvuoden 2022-2023 113 opiskelijaa. Opiskelijoita on yli 30 paikkakunnalta. Opiskeluryhmät ovat pieniä ja mahdollistavat tehokkaan opiskelun. Opintojen ohjauksessa on riittävästi resursseja yksilölliseen ohjaukseen. Opettajat ovat päteviä ja motivoituneita. Ruoveden lukio on ollut...


Lue lisää oppilaitoksesta Ruoveden lukio ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ruoveden lukio

Kuruntie 6
34600 Ruovesi

 Näytä puhelinnumero
peda.net

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Urheiluvalmennuksen linja täytä seuraavat tiedot: