Lukio

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue

Kysymyksiä

8

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Lukio

Lukiokoulutus
Jos enkun kielltä puhuu huonosti, onko mahdollisuus löytää Lukiota?
Vastaus

Hei

Tarkennatko mielellään kysymystäsi hieman, toivoisitko opiskella lukiokoulutuksen suomen vai englannin kielellä? Tämän tiedon avulla pystymme auttaamaan sinua paremmin.

Kiitos etukäteen / Studentum.fi

Urheilulukioiden pääsyvaatimukset
Moi!
Haluaisin tietää, että kuinka hyvä pitää olla omassa urheilulajissaan, jotta pääsis urheilulukioon?
Vastaus

Hei,

Urheilulukioihin haettaessa kokonaispisteisiin vaikuttavat hakijan saamat lajiliittopisteet. Lajiliittopisteitä voi saada 0-6p, ja ne jaetaan seuraavanlaisesti:

  • 5,1 - 6: lajin huippulahjakkuus (lähellä ikäluokan kansainvälistä tasoa, joukkuelajeissa johtava pelaaja/urheilija maajoukkueessa)
  • 4,1 - 5,0: ikäluokan maajoukkueurheilija (joukkuelajit), SM-mitalitaso (yksilölajit)
  • 2,1 - 4,0: SM-pistesijoilla (yksilölajit), alue-, piirijoukkuetaso, maajoukkue-ehdokas (joukkuelajit)
  • 1,0 - 2,0: seuratason aktiivi, ei meriittejä
  • 0 pistettä: käytetään vain jos ei mitään tietoja (koulu pisteyttää, max. 3)

Jos siis esimerkiksi olet keihäänheiton nuorten SM-hopeamitalisti, voit saada lajiliittopisteitä maksimissaan 5,0.

Yleensä lajiliittopisteiden lisäksi valintaan vaikuttavat koulumenestys (peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden + liikunnan arvosanan keskiarvo) sekä lukion antamat soveltuvuuspisteet. Sinun kannattaa vielä tarkistaa sinua kiinnostavan urheilulukion omilta sivuilta heidän hakukriteerinsä.

Onnea hakuusi!

Urheilulukion pääsyvaatimukset
Hei,
Olemme tällähetkellä saksassa asuva perhe ja paluumuuttamassa suomeen 2013/2014, jolloin täällä Berliinin Eisbären junioreissa tällähetkellä pelaava poikamme haluaisi jatkaa jääkiekon pelaamista suomalaisessa seurassa ja myös pyrkiä urheilulukioon joko Jyväskylään tai Tampereelle.Miten meidän tulisi asiassa edetä.? Onko urheilulukioon hakemisen edellytyksenä ( pisteytyksen vuoksi ) kuulua jo hakiessaan suomalaiseen jääkiekkoseuraan vai voisiko sen tehdä vasta suomeen paluumme yhteydessä..Eli miten ulkomailta suomeen takaisin muuttavan aktiivisesti jääkiekkoa ja täällä liikuntapainoitteista yläastetta suorittavan pisteet lasketaan( todistuksen numeroarvostelukin on erilainen, 1-6 asteikko) Vai onko olemassa joku ns.ulkomaalaiskiintiö. Pojallamme on kaksoiskansalaisuus(suomi/saksa) Ystävällisin terveisin
Maarit Torkkola-Hendris
Vastaus

Hei,

urheilulukioiden pääsyvaatimukset vaihtelevat.

Voit tutustua esim. Mäkelänrinteen urheilulukion hakuprosessiin:

http://www.hel.fi/hki/mrl/fi/Opiskelijaksi+haku/Haku+urheilulinjalle

Tästä saat varmasti suuntaa siitä, miten Suomessa haetaan urheilulinjalle.

Tarkempia kysymyksiä kannattaa esittää suoraan lukioon, jonne poikanne on hakemassa.

Yst. terv.

Studentum.fi

Lukion käsityödiplomi
Heissan. Kirjoitin viime keväänä ylioppilaaksi. Missä aikuislukiossa Helsingissä (paremman puutteessa muualla) voin suorittaa käsityön lukiodiplomin? Voinko palata vanhaan kouluuni suorittamaan sitä, vaikken ole siellä enää oppilaana?
Vastaus

Hei,

Käsityödiplomeita voi suorittaa useimmissa lukioissa. Valitettavasti näistä lukioista ei ole päivitettyä listaa, joten parhaiten saat tietoa kysymällä suoraan lukiosta.

Lista Helsingin aikuislukioista:

  • Eiran aikuislukio
  • Helsingfors aftongymnasium
  • Helsingin aikuislukio
  • Itäkeskuksen aikuislukio
  • Mäkelärinteen aikuislukio
  • Töölön yhteiskoulun aikuislukio

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

Urheilulukio
Minkälainen ilmapiiri on urheilulukioissa? Onko opiskelijat tosi omissa piireissään lajinsa mukaan vai saako sieltä normaalisti kavereita?
Vastaus

Hei,

Jos harrastat aktiivisesti jotakin urheilulajia ja haluat jatkaa sitä, niin hae toki urheilulukioon! Urheilulukiossa tapaat sekä oman alasi harrastajia että 'tavallisia' lukiolaisiakin. Toki urheilulukiolaiset ovat sitoutuneita omaan lajiinsa, eikä heillä ole niin paljoa vapaa-aikaa kuin heillä, jotka eivät harrasta niin paljoa. Tutustu rohkeasti uusiin ihmisiin. Todennäköisesti tulet olemaan enemmän treenikavereidesi kanssa tekemisissä, mutta tulet olemaan lukion oppitunneilla myös erilaisten ihmisten seurassa.

Erikoislukiot -miten sisään?
Miten vaikeaa on päästä erikoislukioihin sisään?
Vastaus

Erikoislukioihin riittää hakijoita enemmän kuin mitä vapaita paikkoja on, mutta kannataa silti ehdottomasti yrittää! Suomessa aloittaa vuosittain 2000-3000 opiskelijaa erikoislukiossa. Erityispainoitteisissa lukioissa opiskelee yhteensä noin 8000 opiskelijaa.

Oppilaat valitaan peruskoulun päättötodistuksen perusteella, jonka lisäksi käytetään yleensä myös pääsy- tai soveltuvuuskokeita. Urheilulinjalle hakijat arvioidaan harrastamassaan urheilulajissa ja ykeensä urheilun lajiliiton ja lukion antamien pisteiden perusteella. Hakeminen erityislukioihin tapahtuu yhteishaun kautta.

Erikoislukion työmäärä
Lisääkö erikoislukiossa opiskelu työmäärää paljon ns normaaleihin lukioihin verrattuna?
Vastaus

Hei,

Erikoislukiossa opiskelet lukion normaalin kurssimäärän lisäksi lukion tarjoamaa opetusta omalla erikoisosaamisalallasi, eli esimerkiksi valitsemaasi urheilulajia tai taidealaa.

Erikoislukiot tarjoavat mainion mahdollisuuden harjoittaa osaamistasi omalla kiinnostuksen alallasi ja suorittaa samalla lukion oppimäärä. Voit toki vaikuttaa opiskelusuunnitelmaasi ja ottaa oman kiinnostuksesi mukaan lukion valinnaisia kursseja tai treenata lisää omaa erikoisosaamisalaasi. Jos erikoislukion yhdistelmä lukio-opintoja ja omaa alaasi tuntuu liian raskaalta voit toki suorittaa vain minimimäärän lukiokursseja, keskustella erikoisalasi harjoittamisesta kevyemmin tai esimerkiksi lukion suorittamisesta neljässä vuodessä.

Iltalukio vai valmennuskurssi?
Olen miettinyt valmennuskurssille osallistumista ensi vuonna, mutta toisena vaihtoehtona mietin iltalukiota. Mikä on teidän mielipiteenne asiaan, kannattaako valmennuskurssi tosiaan vai saanko paljon halvemmasta iltalukiosta saman osaamisen?
Vastaus

Me Studentumilla uskomme hyvään valmennuskurssiin, varsinkin kun on kyse ns. vaikean sisäänpääsyn omaaviin oppilaitoksiin pyrittäessä. Näissä tapauksissa valmennuskurssit tarjoavat iltalukiota paremman ja kohdennetumman opetuksen, oppimisvälineet sekä tuen valintakokeeseen valmistatuessa. Iltalukio voi mielestämme tukea oppimistasi, mutta iltalukion opetus voi usein olla liian laaja-alaista eikä tarpeeksi yksityiskohtaista. Suosittelemme siis valmennuskurssille osallistumista sekä oman henkilökohtaisen kokemuksemme että asiantuntevien valmennuskurssijärjestäjien kertomusten perusteella. Lue lisää eri valmennuskurssijärjestäjistä täältä: valmennuskurssit.

Näyttää 1-8 kysymystä 8 tuloksesta

Mainokset