Yhteenveto
3–4 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Vantaa
Lukiot ja erikoislukiot

Steinerlukio

Steinerlukion suurimpana etuna voidaan pitää luokkamuotoisuutta. Jokaisella opiskelijalla on oma kotiluokkansa ja luokkayhteisö, johon hän kuuluu. Useimmiten oppilaiden sijaan opettajat kiertävät luokasta toiseen. Poikkeuksen tekevät vain muutamat oppiaineet, kuten musiikki ja käsityö, jotka pidetään aineluokissa tai liikunta, jonka tunnit pidetään lajin mukaan sopivimmissa paikoissa. Myös valinnaisten aineiden opetusta voi olla muissa tiloissa.

Lukioaikana tehdään myös kaksi näytelmää, suoritetaan kahden viikon työharjoittelu ja pidetään kolme leiriä, joista yksi suuntautuu ulkomaille.

Voit opiskella omien kiinnostuksiesi mukaisesti

Steinerlukiossa etuna on myös se, että useimmiten sama aineopettaja seuraa opiskelijaa kurssista toiseen. Näin opettajalle muodostuu kokonaiskuva opiskelijan osaamisesta ja opiskelutaidoista ja hän pystyy arvioimaan ja neuvomaan, missä opiskelija voisi vielä parantaa osaamistaan. Lukiossa on myös mahdollista saada preppausta melko pienissäkin opetusryhmissä esim. A-saksassa, B3-kielissä ja abikursseilla.

Ensimmäisenä lukiovuotena valinnaisista oppiaineista on mahdollista valita syventäviä kursseja taideaineissa ja liikunnassa sekä B3-kielissä. Toisena ja kolmantena lukiovuotena voi valita lisäksi reaaliaineiden syventäviä kursseja. Äidinkielen, vieraiden kielten ja matematiikan vapaaehtoisia syventäviä kursseja opiskellaan yleensä neljäntenä lukiovuotena, jolloin valmistaudutaan yo-kirjoituksiin.

Kunkin opiskelijan valinnat ja toiveet pyritään huomioimaan lukujärjestystä laadittaessa mahdollisimman hyvin.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Lukion oppimäärä, ylioppilastutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Steinerlukio? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vantaan seudun steinerkoulu

Vantaan seudun steinerkoulu on peruskoulu- ja lukio-opetusta tarjoava koulu, jossa lämminhenkinen ja kannustava ilmapiiri tekevät koulusta erittäin mukavan ympäristön opiskella. Voit suorittaa koko opintopolun ykkösluokasta aina ylioppilaaksi saakka. Koulu on perustettu vuonna 1984 ja se sijaitsee Vantaalla, Vallinojalla hyvien kulkuyhteyksien varrella. ...


Lue lisää oppilaitoksesta Vantaan seudun steinerkoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Vantaan seudun steinerkoulu

Satakielentie 5
01450 Vantaa

 Näytä puhelinnumero
www.vantaansteinerkoulu.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 9 arviointiin

Viola Voudinhovi

Ei kannata lintsata, koska kertyy tehtäviä ja kokeita. Ei kannata stressata liikaa, koska ei ole niin kauhean tiukkaa, kunhan vaan tekee ajoissa kurssiin kuuluvat tehtävät ja palautukset. Eka lukiovuosi on ollut ihan kiva, eikä yhtä kuolettava niin kuin viime vuonna. Vihkotyötä ei ole niin paljon, eikä ole niin tiukkaa ehkä. On kivaa ja aika on...

Näytä kokonaan
Viola Voudinhovi

Älä tee niin kuin minä teen. Tee joka päivä tunnin verran koulujuttuja. Aloita aineet ynnä muut sellaiset projektit ja esitelmät ajoissa ja lue kokeisiin ainakin viikko etukäteen. Käy koulussa, ole aktiivinen. Älä roiku netissä. Kun teet läksyjä tai luet kokeisiin, keskity. Muista, että pahin on pian ohi. Pystyt siihen! Nuku kunnolla ja paljon.

Viivi Salmi

Aloitin lukion odottavin mielin. Tiesin jo etukäteen, että tulee olemaam rankkaa, ja sitä se on ollut. Jo ensimmäisistä viikoista lähtien on saanut tehdä töitä hyvien arvosanojen eteen. Vaikka itse oppituntien määrä ei juurikaan lisääntynyt, kurssien sisältö muuttui kertaheitolla vaikeammaksi. Vaikka on ollut rankka lukuvuosi, on silti ollut muk...

Näytä kokonaan
Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Steinerlukio täytä seuraavat tiedot: