Töölön yhteiskoulun aikuislukio

Töölön yhteiskoulun aikuislukio

Töölön yhteiskoulun aikuislukiossa ei ikä rajoita opiskelua! Olympiastadionin tuntumassa Urheilukadulla sijaitseva aikuislukio on Suomen vanhin ja yksi Euroopan vanhimmista aikuislukioista.

TYK on oppilaitos, jossa kaikenikäiset opiskelijat toteuttavat tavoitteitaan - olivat ne sitten tiettyyn tutkintoon tähtääviä, yksittäisten aineiden opiskeluun liittyviä tai ihan vain virikkeellisiä illanviettovaihtoehtoja tv:n katselulle.

Koulussa voi suorittaa peruskoulun ja lukion päättötodistukset sekä ylioppilastutkinnon, korottaa aiempia arvosanoja, opiskella yksittäisiä oppiaineita tai suorittaa lukioon valmistavan koulutuksen.

Opiskelijavalintaan ei vaikuta todistuksen keskiarvo.

Opetus on iltaopetusta.

Lukio-opiskelu

Töölön yhteiskoulun aikuislukiossa voi suorittaa lukion päättötodistuksen ja ylioppilastutkinnon tai kirjoittaa ammatillisen tutkinnon pohjalta ylioppilaaksi, jatkaa keskeytyneet lukio-opinnot loppuun tai opiskella yksittäisiä oppiaineita. Lukio-opinnot kestävät omasta ajankäytöstäsi riippuen n. 2-4 vuotta. Aiemmat lukio-opintosi voidaan lukea hyväksi niin, että olet vapautettu saman sisältöisistä kursseista.

Tykin aineopiskelijana voit räätälöidä juuri omien tarpeidesi mukaisen opintosuunnitelman ja vahvistaa valmiuksiasi esim. pääsykokeisiin tai työsi vaatimuksiin. Aikuislukion koko lukion kurssitarjonta on avoinna myös aineopiskelijoille.

Perusopetus

Koulussa voi suorittaa aikuisten perusopetuksen (alkuvaihe ja päättövaihe) ja saada perusopetuksen päättötodistuksen tai jatkaa keskeytyneitä peruskouluopintoja. Vieraskieliset peruskoulun opiskelijat valitaan kouluun suomen kielen testin ja haastattelun perusteella.

Lukioon valmistava koulutus (LUVA)

Haluatko lukioon? Haluatko ennen lukiota vielä kerrata suomen kieltä ja muita peruskoulun aineita? Lukioon valmistava koulutus eli LUVA on tarkoitettu maahanmuuttajille ja vieraskielisille opiskelijoille.

LUVA on heille, jotka ovat suorittaneet perusopetuksen, mutta eivät ole sen jälkeen suorittaneet vielä muuta tutkintoa.

LUVA kestää yhden vuoden (25 kurssia). Töölön yhteiskoulun aikuislukiossa LUVA on iltaopintoina. Jos haluaa, LUVA:n aikana voi myös korottaa perusopetuksen päättötodistuksen arvosanoja ja suorittaa lukiokursseja.

Kaksoistutkinto

Töölön yhteiskoulun aikuislukio tekee toisen asteen kaksoistutkintoyhteistyötä usean eri oppilaitoksen kanssa.

Kaksoistutkinnolla tarkoitetaan ammatillista perustutkintoa ja samaan aikaan suoritettavaa ylioppilastutkintoa. Kaksoistutkinto-opiskelusta on sovittu koulutuksen järjestäjien kesken. Kaksoistutkintoon haetaan yhteishaussa ammatilliseen oppilaitokseen.

Haluatko lisätietoa Töölön yhteiskoulun aikuislukion koulutustarjonnasta?

Löydät lisätietoa koulutustarjonnasta ja opintojen sisällöstä alla olevasta koulutuslistauksesta. Jokaisen koulutusesittelyn yhteydessä sinulla on mahdollisuus lähettää Töölön yhteiskoulun aikuislukioon yhteydenottopyyntö ja saada vastauksia opintojen aloittamiseen liittyviin kysymyksiisi.


Koulutukset

Koulutukset Paikkakunta
Aikuisten lukiokoulutus yleislinjalla Helsinki
Lukioon valmistava koulutus (LUVA) Helsinki

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Töölön yhteiskoulun aikuislukio? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot

Töölön yhteiskoulun aikuislukio

Urheilukatu 10-12
00250 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.tyk.fi

Töölön yhteiskoulun aikuislukio sosiaalisessa mediassa

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa oppilaitoksesta Töölön yhteiskoulun aikuislukio täytä seuraavat tiedot: