Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
3 vuotta
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Päiväopinnot
Savonlinna
Lukiot ja erikoislukiot

Musiikkilukio

Musiikkilukio

Musiikkilukio

Mitä olisi elämä ilman musiikkia?

Savonlinnan Taidelukio on yksi Suomen musiikkilukioista. Musiikkilukiossa opiskelija opiskelee ja harrastaa musiikkia tavoitteellisesti. Tarjolla on monipuolista opetusta klassisessa musiikissa, jazzissa, rockissa ja kansanmusiikissa.

Musiikkilukio sopii aiemmin musiikkia opiskelleille, mutta myös opiskelijalle, joka on motivoitunut aloittamaan määrätietoisen opiskelun. Musiikkilukiossa opiskelija saa monipuolisen koulutuksen kehittyäkseen asiantuntevaksi musiikinharrastajaksi tai jatkaakseen opiskeluaan musiikin ammattilaiseksi. Musiikkilukioon otetaan vuosittain 4–6 opiskelijaa ooppera/musiikkiteatterikoulutukseen. Näillä niin sanoituilla omutelaisilla on pääaineena laulu ja lisäksi muita suuntautumista tukevia opintoja ja produktioita.

Musiikkilukion opetuksen toteutus

Musiikkilukiossa jokainen opiskelija opiskelee kahden instrumentin soittoa tai laulua ja yhden instrumentin soittoa. Opetus järjestetään yhteistyössä Savonlinnan musiikkiopiston kanssa. Musiikin opiskelu musiikkilukiossa antaa opiskelijalle myös vahvan teoreettisen pohjan käytännön musisoinnilleen säveltapailun, musiikinteorian ja musiikinhistorian kursseilla.

Yhteismusisointiryhmiä ovat muun muassa kuoro, kansanmusiikkiyhtyeet sekä rock- ja jazzbändit. Lisäksi voi opiskella musiikkiteknologiaa ja sävellystä.

Kansainvälisyys

Musiikkilukion kuoro ja kansanmusiikkiyhtye ovat tehneet vuosien varrella runsaasti esiintymismatkoja ulkomaille ystävyyskouluihin, mm. Saksaan ja Puolaan. Viime aikoina on luotu suhteet japanilaisen lukion kanssa. Koululla on myös pitkät perinteet musikaalien ja musiikkinäytelmien säveltämisessä ja esittämisessä.

Kaikki taidelukiolaiset voivat kartuttaa taitojaan tanssi- ja näyttämöilmaisukurssilla.

Hakeminen

Musiikkilukioon otetaan vuosittain 37 opiskelijaa.

Savonlinnan opinto-ohjelmat kuuluvat yhteishaun piiriin. Hakijan tulee täyttää yhteishaun sähköinen hakulomake, joka löytyy osoitteesta www.opintopolku.fi. Peruskoulun oppilaanohjaajat auttavat yhteishakuun liittyvissä asioissa.

Pääsykokeen järjestämiseksi on tärkeää, että postitat lukiolle ennakkoilmoittautumislomakkeen. Lomake löytyy oppilaitoksen kotisivuilta (pdf). Lomakkeessa mm. kysytään musiikkilinjalle hakeutuvilta sitä, haluavatko he hakea ooppera- ja musiikkiteatterikoulutusohjelmaan.

Opiskelijat valitaan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon sekä pääsykokeesta saadun pistemäärän mukaisesti. Pääsykokeen maksimipistemäärä on 10.

Musiikkilukion pääsykokeeseen sisältyy haastattelu, musikaalisuustesti sekä laulu- ja soittonäyte.

Tutkinto / todistus

Musiikkilukio, ylioppilastutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Musiikkilukio? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonlinnan Taidelukio

Savonlinnan TaidelukioSavonlinnan Taidelukio

Savonlinnan Taidelukio on Pohjoismaiden vanhin erikoislukio, jossa on kuvataidelinja ja musiikkilinja. Opintojen lopuksi opiskelijat saavat lukion päättötodistuksen ja suorittavat ylioppilastutkinnon. Opintoihin sisältyy monipuolisesti kuvataidetta tai musiikkia, kuten maamme muissakin erikoislukioissa. Taidelukion suoritettuaan monet opiskelijat hakeutuvat kuvataiteen tai musiikin ammattiopintoihin. Opiskelijoilla on myös...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonlinnan Taidelukio ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonlinnan Taidelukio

Sotilaspojankatu 3
57100 Savonlinna

 Näytä puhelinnumero
www.taidelukio.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,8

Perustuu 13 arviointiin

Ronja
(5)
Savonlinnan taidelukio on ehdottomasti paras paikka! Täällä on ihana ilmapiiri ja mukavia, sekä kannustavia opettajia. Itselleni tästä koulusta on tullut kuin "toinen koti", tänne on aina mukava tulla ja täällä saa aina olla oma itsensä. Musapuolella oppii tosi paljon uutta ja opiskelu on mielenkiintoista ja tietysti kivaa! Esim. Musiikkitekno...
Näytä kokonaan
toimii
(5)
Mesta tarjoaa kyllä mahtavat mahdollisuudet kaikille himomuusikosta harrastelijapianistiin, musiikkitunnit ovat yllättävän iso osa opetusta mutta eivät vie energiaa normiopiskeluista. Opettajat ovat tuttavallisia ja ymmärtäväisiä, poissaoloista sanotaan mutta ei huudeta; kehotetaan, ei nillitetä. Ilmapiiri on avoin ja yleisistä ongelmista puhuta...
Näytä kokonaan
Meri
(4)
Koulutus on rentoa, päivät menee aika leppoisasti. Ja koulussa on ihan hyvä yhteishenkikin, niin on mukavaa yhdessäoloa tunneillakin.
Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Musiikkilukio täytä seuraavat tiedot: