Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kuvataidelukio

Savonlinnan Taidelukio
Yhteenveto
3 vuotta
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Koko-/osa-aikainen
Savonlinna
Lukiot ja erikoislukiot

Kuvataidelukio

Kuvataidelukio

Kuvataidelukio

Pitkä elämä taiteen parissa – ars longa, vita brevis 

Kuvataidelukion opinnoissa opiskelijat kehittävät visuaalista hahmotuskykyä ja kuvallista ilmaisua. Opintojen aikana opitaan tulkitsemaan, arvostamaan ja arvottamaan omaa ja muiden kulttuuria. Kuvalliseen kulttuuriin perehdytään visuaalis-esteettisen tiedon, taidehistorian ja omakohtaisen työskentelyn kautta.

Opiskelu kuvataidelukiossa

Opiskelu kuvataidelukiossa antaa erinomaiset lähtökohdat visuaalisen alan ammatteihin. Opiskelu kuvataidelukiossa kehittää kykyä ymmärtää taidetta, visuaalista maailmaa eri ympäristöissä ja median kuvia.

Kuvataidelukiossa kaikki opiskelijat tutustuvat kuvailmaisun perusteisiin ja taidehistoriaan. Lisäksi opiskelija valitsee pitkän taideaineen, jossa hän syventyy 13 kurssin verran johonkin seuraavista kokonaisuuksista: yleinen kuvataide, sovellettu kuvataide, mediailmaisu tai graafinen suunnittelu ja tilasuunnittelu.

Kuvataidelukion soveltavissa opinnoissa on myös työpajakursseja, kuten keramiikka, valokuva, elokuva, tekstiili ja metalligrafiikka. Kurssitarjonta vaihtelee vuosittain jonkin verran. Toisen vuosikurssin opiskelijat tutustuvat naapurimaiden kulttuurikohteisiin keväisellä matkalla.

Hakeminen

Kuvataidelinjalle otetaan vuosittain 57 opiskelijaa.

Savonlinnan opinto-ohjelmat kuuluvat yhteishaun piiriin. Hakijan tulee täyttää yhteishaun sähköinen hakulomake, joka löytyy osoitteesta www.opintopolku.fi. Peruskoulun oppilaanohjaajat auttavat yhteishakuun liittyvissä asioissa.

Pääsykokeen järjestämiseksi on tärkeää, että postitat lukiolle ennakkoilmoittautumislomakkeen. Lomake löytyy oppilaitoksen kotisivuilta (pdf). 

Opiskelijat valitaan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon sekä pääsykokeesta saadun pistemäärän mukaisesti. Pääsykokeen maksimipistemäärä on 10.

Kuvataiteen pääsykokeeseen kuuluu haastattelu, piirtämis- ja maalaustehtävä sekä kolmiulotteista hahmottamista mittaava tehtävä. Lisäksi hakija voi esittää haastattelun aikana kolme vapaavalintaista näytetyötään.

Tutkinto / todistus

Kuvataidelukio, ylioppilastutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuvataidelukio? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonlinnan Taidelukio

Savonlinnan TaidelukioSavonlinnan Taidelukio

Savonlinnan Taidelukio on Pohjoismaiden vanhin erikoislukio, jossa on kuvataidelinja ja musiikkilinja. Opintojen lopuksi opiskelijat saavat lukion päättötodistuksen ja suorittavat ylioppilastutkinnon. Opintoihin sisältyy monipuolisesti kuvataidetta tai musiikkia, kuten maamme muissakin erikoislukioissa. Taidelukion suoritettuaan monet opiskelijat hakeutuvat kuvataiteen tai musiikin ammattiopintoihin. Opiskelijoilla on myös...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonlinnan Taidelukio ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonlinnan Taidelukio

Sotilaspojankatu 3
57100 Savonlinna

 Näytä puhelinnumero
www.taidelukio.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,2

Perustuu 17 arviointiin

Papapapaa
(5)
Huippu koulu :D Suosittelen, upea yhteishenki!
-
(4)
Taikkari on tuonut mun elämään paljon. On helppo löytää samanhenkisiä ihmisiä - vaikka on toki tässäkin koulussa ihan kaikenlaista porukkaa, ei pelkästään mitään baskeri päässä taivaanrantaa maalaavia. Oon löytänyt tiiviin ja ihanan kaveriporukan ja rakastunut taidehistoriaan. Taikkari on mahtava paikka, mutta klikkejä täälläkin on ja sitä l...
Näytä kokonaan
asdd
(2)
Kun tulin taikkariin, minulla oli 3 kaveria, ja nyt ei yhtään. Myös taikkarissa voi jäädä porukan ulkopuolelle, jos ei tahdo osallistua esim. viikonloppujen ryyppäjäisiin ja illanistujaisiin. Opettajat ovat mukavia ja opiskelu on joustavaa, poissaoloihin ei suhtauduta yhtä ankarasti. Sosiaalinen elämä on kuollut taidelukiossa olon aikana, ja ko...
Näytä kokonaan
Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kuvataidelukio täytä seuraavat tiedot: