Sivuston käyttötapa: Mobiili

Aikuislukio

Otavan Opisto
Yhteenveto
2–4 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustava
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Monimuotokoulutus
Mikkeli
Lukiot ja erikoislukiot

Aikuislukio

Aikuislukio

Aikuislukio

Otavan Opiston aikuislukiossa tavoitteena on lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon suorittaminen. Lukio-opinnoissa opiskelija saa laajan yleissivistyksen ja siten hyvät edellytykset jatko-opinnoille. Aikaisemmat opinnot voidaan hyväksilukea lukiossa. Opiskelun kesto on 2–4 vuotta henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Ylioppilaskirjoitukset voi hajauttaa opiskelijan tarpeiden mukaan kolmeen perättäiseen kirjoituskertaan.

Otavan Opiston aikuislukiossa noudatetaan aikuislukion opetussuunnitelmaa, jonka mukaan lukion oppimäärä on vähintään 44 kurssia (alle 18-vuotiaana lukion aloittaneella 48 kurssia). Lukio-opinnot voi aloittaa milloin tahansa lukuvuoden aikana.

Erityispiirteet

Otavan Opiston aikuislukio on kurssimuotoinen lukio, jossa opiskelet yksilöllisesti pienissä ryhmissä. Opiston kampuksen kansainvälinen ja yhteisöllinen ilmapiiri kannustavat sinua tavoitteeseesi. Opinnot voit rytmittää oman elämäntilanteesi mukaan. Opinnot suoritetaan pääasiassa verkko-opintoina, mutta opiskelijalla on oikeus yksilölliseen ja yhteiseen opintojen ohjaukseen kampuksella, sekä tukiopetukseen ja mahdollisuuksia osallistua moniin erilaisiin yhteisiin tapahtumiin. Verkko-opinnot mahdollistavat sen, että voit valmistua omassa, nopeassakin aikataulussa. Päätoimisena opiskelijana olet oikeutettu opintotukeen. Asuminen sekä koulupäivinä aamupala, lounas ja päivällinen ovat maksuttomia.

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella, jonka löydät oppilaitoksen kotisivuilta. Sähköisen hakemuksen lisäksi hakijan tulee toimittaa peruskoulun päättötodistus sekä mahdollisesti lukion erotodistus tai ammatillisen oppilaitoksen todistus. Opiskelemaan voi hakea milloin tahansa lukuvuoden aikana.

Pääsyvaatimuksena aikuislukioon on peruskoulun suorittaminen tai vastaavat tiedot sekä 18 vuoden ikä. Myös alle 18-vuotias voidaan rehtorin päätöksellä hyväksyä aikuislukioon, jos hänellä on erityinen henkilökohtainen syy. Tällöin opiskelijaksi hakeutuvan tulee lähettää hakulomakkeen liitteenä rehtorille osoitettu vapaamuotoinen hakemus perusteluineen.

Lisätietoja ja hakeminen: http://www.otavanopisto.fi/aikuislukio

Kustannukset

Opiskelu, ruokailu koulupäivinä ja asuminen opiston asuntolassa ovat opiskelijoille maksuttomia. Opiskelija voi hyödyntää lukio-opinnoissa Nettilukion materiaaleja ja tarjontaa. Lukiosta saa myös lainaksi muutamia oppikirjoja. Opiskelijan on itse maksettava koulumatkat. Lisäksi opiston asuntolaan majoittuvan on maksettava 100 euron avainpanttimaksu lukukauden alussa. Avainpanttimaksun saa takaisin lukuvuoden lopussa.

Aikuislukion opiskelija on oikeutettu valtion opintotukeen.

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Aikuislukio? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Otavan Opisto Facebookissa

Otavan Opisto

Otavan Opisto

» Otavan Opisto somessa

Otavan Opisto on vuonna 1892 perustettu perinteikäs kansanopisto. Otavan Opisto järjestää vapaan sivistystyön koulutuksia, jotka ovat sekä lyhytkursseja että pitkäkestoisia, koko lukuvuoden kestäviä koulutuksia. Otavan Opistossa toimii myös aikuislukio. Koulutusten painopisteitä ovat media, musiikki, pelit, kestävä elämäntapa, oppimisen tulevaisuus sekä...


Lue lisää oppilaitoksesta Otavan Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Otavan Opisto yhteystiedot

Otavan Opisto

Otavantie 2 B
50670 Otava

 Näytä puhelinnumero
www.otavanopisto.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Aikuislukio täytä seuraavat tiedot: