Sivuston käyttötapa: Mobiili

Nettilukio

Otavia
Yhteenveto
2-4 vuotta
suomi
Joustava
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Osa-aikainen
Verkko- tai etäopiskelu
Lukiot ja erikoislukiot

Nettilukio

Nettilukio

Nettilukio

Opiskele ympäri vuoden ja vuorokauden mistä päin maailmaa tahansa

Nettilukiossa voi opiskella koko aikuislukion oppimäärän etäopiskeluna omassa aikataulussa.

Kaikki kurssit ovat verkossa saatavilla ja opiskelija voi opiskella mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa. Koska Nettilukio ei ole sidoksissa lukukausiin tai lukion jaksoihin, opiskelija voi edetä siinä tahdissa ja järjestyksessä kuin se opiskelun ja muun elämäntilanteen kannalta on mielekkäintä. Aloittaa voi mihin aikaan vuodesta tahansa. Jokaisella opiskelijalla on myös oma ohjaaja, joka on tukena koko opintojen ajan.

Opiskelu Nettilukiossa

Aikuislukion oppimäärä on 44 kurssia. Nettilukio tarjoaa kolme eri tapaa suorittaa kursseja. Opiskelija voi osallistua itsenäisesti suoritettaville verkkokursseille milloin vain ja opiskella kursseilla täysin omaan tahtiin, tai valita ryhmäkursseja, jotka järjestetään tiettyinä ajankohtina. Ryhmäkursseilla on opetustuokioita netissä ja oppimistehtävät palautetaan sovittuina ajankohtina. Ilmiöpohjaisissa opinnoissa ei ole kursseja, vaan vuoden aikana on useampi ilmiö, jota tutkitaan. Sen sijaan, että ilmoittautuisi vaikkapa biologian, terveystiedon ja maantieteen kurssille, voikin tutkia kokonaisvaltaisesti esimerkiksi ilmiötä nimeltä ’nälkä ja jano’.

Nettilukiolaisilla on oma verkko-oppimisympäristö Muikku. Kaikki kurssit löytyvät Muikusta, samoin ohjeet, oppimateriaalit, oppimistehtävät ja opiskelukaverit sekä opettajat. Osaaminen osoitetaan tehtävissä ja oppimispäiväkirjassa, joten kokeita Nettilukiossa ei ole. Oppikirjoja voi käyttää oman harkinnan mukaan lisä- ja tukimateriaalina. Kirjasuosituksiin kannattaakin tutustua ennen kirjakauppaan menoa.

Useimmat lukiolaiset tavoittelevat myös ylioppilastutkintoa. Ylioppilastutkintoon kuuluu neljä pakollista koetta ja yo-tutkinnon saa, kun on hyväksytysti suorittanut nämä kokeet ja tehnyt lukion oppimäärän (44 kurssia) tai opiskelijalla on ennestään ammatillinen tutkinto (laajuus vähintään 2,5 vuotta). Kokeisiin voi osallistua joko Otaviassa tai kirjoittamispaikkaa voi kysyä jostain lähilukiosta.

Nettilukion opiskelija on Otavian Nettilukiossa aikuislukion kirjoilla varsinaisena opiskelijana, eikä voi olla samaan aikaan kirjoilla muussa toisen asteen oppilaitoksessa.

Nettilukiosta voit lukea lisää osoitteessa nettilukio.fi

Aineopiskelu

Otaviassa voi suorittaa myös yksittäisiä aikuislukion verkkokursseja. Esimerkiksi toisessa lukiossa opiskeleva voi täydentää opintojaan aineopiskelijana. Aineopiskelijana voi myös korottaa aiempien opintojen arvosanoja. Tai sitten opiskella voi ihan omaksi ilokseen.

Aineopiskelusta voi lukea lisää osoitteessa aineopiskelu.otavanopisto.fi

Hakeminen

Nettilukion opiskelijaksi voi hakeutua ja opinnot voi aloittaa mihin aikaan vuodesta tahansa. Hakulomakkeeseen tulee liittää aiemmat koulutodistukset. Hae Nettilukioon sähköisellä hakulomakkeella. Avaa sähköinen hakulomake.

Hakuvaatimuksena on vähintään 18 vuoden ikä ja peruskoulun oppimäärä tai vastaavat tiedot. Alle 18-vuotias voidaan kuitenkin erityisistä syistä hyväksyä aikuislukion opiskelijaksi. Mikäli hakija on alle 18-vuotias, tulee hänen yhdessä huoltajan kanssa esittää sähköisessä hakemuksessa perustelut alaikäisenä hyväksymiselle. Hakijaa ei voida hyväksyä Nettilukion opiskelijaksi, jos hän on jo jonkin toisen asteen oppilaitoksen (lukio tai ammatillinen oppilaitos) kirjoilla varsinaisena opiskelijana.

Tutkinto / todistus

Lukion oppimäärä, ylioppilastodistus

Kustannukset

Opiskelu nettilukiossa on maksutonta. Oppikirjojen hankinnasta tulee jonkin verran kustannuksia, mutta läheskään jokaiselle kurssille kirjaa ei tarvitse hankkia. Ylioppilaskirjoituksiin osallistumisesta peritään Ylioppilastutkintolautakunnan määrittelemät koemaksut. Majoitus ja ateriat ovat nettilukiolaisille tapahtumien aikana pääsääntöisesti maksuttomia.

Etäopiskeluun ei myönnetä opintotukea.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Nettilukio? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Otavia

Otavia

Otavan Opiston liikelaitoksen nimi muuttui 1.12.2018 alkaen Mikkelin kaupungin liikelaitos Otaviaksi. Otavia on Mikkelin kaupungin ylläpitämä liikelaitos, jossa voi suorittaa aikuisten lukiokoulutuksen, perusopetuksen ja vapaan sivistystyön opintoja. Otavian erityisosaamista ovat etäopetus ja verkkopedagogiikka, monikulttuuristen ryhmien opetus sekä vapaan sivistystyön koulutukset....


Lue lisää oppilaitoksesta Otavia ja katso koulutustarjonta täältä
Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Nettilukio täytä seuraavat tiedot: