Sivuston käyttötapa: Mobiili

Aineopiskelu

Otavia
Yhteenveto
suomi
Joustava
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Monimuotokoulutus
Verkko- tai etäopiskelu
Lukiot ja erikoislukiot

Aineopiskelu

Aineopiskelu

Aineopiskelu

Aineopiskelijana voit opiskella yksittäisiä lukion ja perusopetuksen kursseja. Jos olet samanaikaisesti opiskelijana jossakin oppilaitoksessa, voit täydentää opintojasi verkkokurssien avulla. Aineopiskelu voi myös olla piristävä harrastus. Opiskelun voit aloittaa milloin vain ja voit opiskella aivan omaan tahtiisi. Opiskelu on etäopiskelua verkon välityksellä.

Opiskelu aineopiskelijana

Ilmoittautumisen jälkeen opiskelun voi aloittaa välittömästi. Opiskelu perustuu itsenäiseen työskentelyyn eli vastuu opiskelun etenemisestä on opiskelijalla itsellään. Käytännössä Muikun kursseilla opiskelu tarkoittaa verkko-oppimateriaalin lukemista, lisätiedon hankintaa verkosta tai vaikkapa kirjastosta sekä oppimistehtävien tekemistä. Kurssit suoritetaan tekemällä erilaisia tehtäviä, esimerkiksi esseitä. Kurssikoetta ei ole.

Yleensä kurssit ovat yhden opintoviikon mittaisia. Tämä tarkoittaa sitä, että niiden tekemiseen arvioidaan kuluvan viikon verran (38-40 tuntia) työtä. Tuntimäärä on kuitenkin vain arvio, sillä paljon riippuu opiskelijan pohjatiedoista ja opiskelutaidoista, kuinka paljon kurssin suorittamiseen todellisuudessa menee aikaa.

Perusopetuksen päättötodistuksen arvosanoja voi korottaa aineopiskelijana.  Korotuksesta saa erillisen todistuksen, sillä aiemmin saatuun päättötodistukseen kirjattuja arvosanoja ei voi muuttaa.

Oppimateriaalia opiskelun tai opetuksen tueksi

Voit käyttää Nettilukion- ja peruskoulun verkko-oppimateriaaleja oman opiskelusi tukena ilmaiseksi. Oppimateriaaleja voidaan käyttää myös opetuksen lisämateriaalina tai niiden avulla opettaja voi järjestää opiskelijoilleen etäopiskelu­mahdollisuuden.

Lue lisää aineopiskelusta osoitteessa aineopiskelu.otavanopisto.fi  

Hakeminen

Kun haluat suorittaa aineopiskelijana kurssin tai useamman, on sinun ilmoittauduttava ensiksi opiskelijaksi. Otavan Opiston aineopiskelulinjalla voi opiskella jokainen. Ikä- tai pohjakoulutusvaatimuksia ei ole. Aineopiskelijana voi opiskella, vaikka opiskelisi samanaikaisesti jossain toisessa oppilaitoksessa. Opiskelijaksi voi ilmoittautua milloin vain.

Tästä pääset ilmoittautumislomakkeeseen: http://aineopiskelu.otavanopisto.fi/ilmoittautuminen_aineopiskelu 

Kustannukset

Kurssiarvioinnin maksullisuuteen vaikuttaa kaksi asiaa: suoritettu kurssi sekä se, opiskeletko suoritushetkellä toisessa oppilaitoksessa.

Jos et opiskele missään oppilaitoksessa, arviointimaksua ei peritä:

  • lukion pakollisten tai valtakunnallisten syventävien kurssien suorituksista
  • perusopetuksen pakollisten tai valinnaisten kurssien suorituksista

Muissa tapauksissa kurssisuorituksen arviointi maksaa opiskelijalle 140 euroa. Kurssimaksulasku lähetään postitse opiskelijalle (tai oppilaitokselle, mikäli oppilaitos maksaa kurssin) sitten, kun opiskelija on lähettänyt kurssisuoritukset opettajalle arvioitavaksi.

Huom! perusopetuksen kurssit ovat aina maksullisia oppivelvollisuusikäisille eli alle 17-vuotiaille.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Aineopiskelu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Otavia

Otavia

Otavan Opiston liikelaitoksen nimi muuttui 1.12.2018 alkaen Mikkelin kaupungin liikelaitos Otaviaksi. Otavia on Mikkelin kaupungin ylläpitämä liikelaitos, jossa voi suorittaa aikuisten lukiokoulutuksen, perusopetuksen ja vapaan sivistystyön opintoja. Otavian erityisosaamista ovat etäopetus ja verkkopedagogiikka, monikulttuuristen ryhmien opetus sekä vapaan sivistystyön koulutukset....


Lue lisää oppilaitoksesta Otavia ja katso koulutustarjonta täältä
Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Aineopiskelu täytä seuraavat tiedot: