Yhteenveto
3–4 vuotta
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Helsinki
Lukiot ja erikoislukiot

Video

 Ammattilukio | Helsingin aikuislukio logo

Ammattilukio

Helsingin aikuislukio järjestää Stadin ammatti- ja aikuisopiston opiskelijoille lukio-opetusta. Ammattilukiossa voit suorittaa lukio-opintoja, osallistua ylioppilaskokeisiin ja saada ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkintotodistuksen. Tällöin olet suorittanut kaksoistutkinnon. Voit siis sisällyttää ammatillisiin opintoihisi ylioppilastutkintoon valmentavat aineopinnot, tai vaihtoehtoisesti voit opiskella eri lukioaineiden yksittäisiä kursseja ja korvata niillä yhteisten tutkinnon osien pakollisia tai valinnaisia osia.

Koulutuksen kesto:

Yo-tutkintoon valmentavien opintojen suorittaminen kestää noin 3–4 vuotta. Osallistut koko opiskelusi ajan lukio-opintoihin kahtena päivänä viikossa. Halutessasi voit opiskella myös Helsingin aikuislukion ilta- ja verkko-opintoja maksutta. Mikäli sinulla jo on aiempia lukiosuorituksia, ne voidaan lukea hyväksi opintoihisi.

Ammattilukion suorittaminen:

Opiskelu ammattilukiossa sisältää lukiokursseja, ammatilliseen perustutkintoon tähtääviä opintoja, koulutussopimusjaksoja sekä ylioppilaskokeet. Ammattilukion suorittaminen vaatii motivaatiota ja sitoutumista sekä hyvät perustiedot opiskeltavissa lukioaineissa. Koulutus lisää yleissivistystäsi sekä antaa sinulle erinomaiset valmiudet jatkaa opintojasi korkeakoulussa ja/tai siirtyä haasteellisiin työtehtäviin omalla ammattialallasi.

Valmistuminen:

Voit saada ylioppilastutkintotodistuksen sen jälkeen, kun olet suorittanut ylioppilaskokeet hyväksytysti. Lisäksi sinulla tulee olla ammatillinen perustutkinto valmiina. Ylioppilaaksi valmistuvana voit hankkia ylioppilasjuhlaasi vaihtoehtoisesti joko kaksoistutkintolakin tai perinteisen ylioppilaslakin.

Tutkinto / todistus

  • Ylioppilastutkintotodistus
  • Ammatillinen perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ammattilukio? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Helsingin aikuislukio

Helsingin aikuislukio

Helsingin aikuislukiossa voit opiskella monipuolisesti, olipa lähtötasosi sitten kansakoulu, peruskoulu, lukio, akateemiset tai ammatilliset opinnot. Aikuislukiossa voit suorittaa lukion oppimäärän ja osallistua ylioppilaskirjoituksiin. Myös aikuisten perusopetuksen suorittaminen on mahdollista. Voit opiskella yksittäisiä perusopetuksen tai lukion oppiaineita ja korottaa suoritettuja arvosanoja. ...


Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin aikuislukio ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Helsingin aikuislukio

Mäkelänkatu 47
00099 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.hel.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ammattilukio täytä seuraavat tiedot: