Sivuston käyttötapa: Mobiili

Aikuisten lukiokoulutus

Helsingin aikuislukio
Yhteenveto
2–4 vuotta
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Monimuotototeutus
Helsinki
Lukiot ja erikoislukiot

Video

Aikuisten lukiokoulutus | Helsingin aikuislukio logo

Aikuisten lukiokoulutus

Aikuisten lukiokoulutus koostuu pakollisista ja syventävistä opinnoista. Lukion päättötodistuksen saadakseen opiskelijan on suoritettava oppimäärän mukainen vähintään 88 opintopistettä. Aikuislukion oppimäärän suoritusaika on Lukiolain mukaan 2–4 vuotta. Tähän aikaan lasketaan mukaan myös mahdolliset aikaisemmat lukiovuodet missä tahansa lukiossa.

Päivälukiosta siirtyvän opiskelijan aikaisempien opintojen tunnustaminen tehdään aina yksilöllisesti. Opiskelijan tulee suorittaa mahdollinen laskennallinen opintojaksojen määrä syventäviä opintoja, joista sovitaan opinto-ohjaajan kanssa. Mikäli aikuislukion pakolliset opinnot on jo suoritettu, voi opiskelija varautua suorittamaan useampia syventäviä opintoja saadakseen oppimäärän täyteen.

Opiskeluaika ja -suunnitelma:

Lukion koko oppimäärän voi opiskella omaan tahtiin, mutta siihen on käytettävissä enintään neljä vuotta. Jos opiskelija ei perustellusta syystä (esim. terveydelliset tai elämäntilanteesta johtuvat syyt) saa suoritettua oppimäärä neljässä vuodessa, tulee hänen hakea rehtorilta kirjallisesti lisäaikaa opintojen loppuunsaattamiseen. Hakulomakkeita saa opinto-ohjaajalta, jonka kanssa tehdään samalla suunnitelma puuttuvien opintojen suoritusaikataulusta.

Lukiotutkinnon suorittajien tulee aina tehdä opinto-ohjaajan kanssa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Suunnitelmaa päivitetään tarvittaessa.

Verkko- ja etäopiskelu

Helsingin aikuislukiossa on myös laaja etä- ja verkko-opintojen tarjonta.

Etäopetus tapahtuu verkossa opettajan johdolla iltaisin lukujärjestyksen mukaan. Se on reaaliaikaista, ja opiskelija voi osallistua tunnille tietokoneen välityksellä mistä tahansa. Etäopetuksessa opiskelija on vuorovaikutuksessa opettajan ja ryhmän kanssa samalla tavalla kuin perinteisessä opetuksessa.

Verkko-opetus on ajasta ja paikasta riippumatonta, ja se sopii opiskelijoille, joilla on hyvät opiskelutaidot ja motivaatio. Verkko-opetuksessa opiskelijalla on mahdollisuus pyytää apua ja ohjausta opettajaltaan, mutta pääosa tehtävistä tehdään itsenäisesti. Erilaiset valmiit oppimispolut antavat mahdollisuuden omiin tavoitteisiin sopivaan opiskeluun, ja opettajan palaute auttaa kehittämään omia taitoja.

Hakeminen

Hakijan tulee olla yli 18-vuotias, sekä suorittanut peruskoulun. Alaikäisiä opiskelijoida voidaan ottaa aikuislukioon rehtorin päätöksellä painavasta syystä.

Tutkinto / todistus

Lukion päättötodistus

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Aikuisten lukiokoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Helsingin aikuislukio

Helsingin aikuislukio

Helsingin aikuislukiossa voit opiskella monipuolisesti, olipa lähtötasosi sitten kansakoulu, peruskoulu, lukio, akateemiset tai ammatilliset opinnot. Aikuislukiossa voit suorittaa lukion oppimäärän ja osallistua ylioppilaskirjoituksiin. Myös aikuisten perusopetuksen suorittaminen on mahdollista. Voit opiskella yksittäisiä perusopetuksen tai lukion oppiaineita ja korottaa suoritettuja arvosanoja. ...


Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin aikuislukio ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Helsingin aikuislukio

Mäkelänkatu 47
00099 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.hel.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,5

Perustuu 4 arviointiin

Ismo
Koulussa saa laadukasta opetusta ja henkilökunta on hyvin ystävällistä ja auttavaista. Opintotarjonta on laaja, joten voi valita itselleen kiinnostavia aineita.
Iita
Koulutus mahdollista räätälöidä oman näköiseksi. Esimerkiksi itselläni on taustalla jo toinen toisen asteen tutkinto ja tähtään vain yo-kirjoituksiin. Opiskelen myös samanaikaisesti toista ammatillista tutkintoa toisessa oppilaitoksessa. Helsingin aikuislukiossa voin opiskella samanaikaisesti toista ammatillista koulutusta ja käydä lukio-opintoj...
Näytä kokonaan
Osallistuja
Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Aikuisten lukiokoulutus täytä seuraavat tiedot: