Helsingin Kielilukio

Helsingin kielilukio

Helsingin kielilukiossa voi opiskella joko kielilinjalla tai yleislinjalla. Lukiossa opiskelee yhteensä noin 600 lukiolaista, joista kielilinjalla aloittaa vuosittain 70 uutta opiskelijaa ja yleislinjalla 116 opiskelijaa.

Helsingin kielilukiolla on valtakunnallinen kielten erityistehtävä. Tämä tarkoittaa sitä, että kielilinjalaisella on oikeus vähentää pakollisia kursseja, kuten muissakin erityistehtävälukioissa. Koulukohtaisia kursseja on paljon eri aineissa ja niissä painottuvat kielet ja kansainvälisyys, kulttuurientuntemus ja taiteet sekä kestävä kehitys ja tulevaisuuden taidot.

Helsingin kielilukion kanssa samassa rakennuksessa toimii Helsingin aikuislukion Itä-Helsingin toimipiste. Stadin ammattiopiston kanssa järjestetään kahden tutkinnon opinnot ja HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun kanssa opastyön ja viittomakielen koulutusta.

Kielten opiskelu Helsingin kielilukiossa

Helsingin kielilukiossa voi opiskella seuraavia kieliä:

• A englanti, ruotsi, ranska, saksa ja venäjä sekä espanja ja kiina lukioiden yhteistyönä
  • B1 ruotsi
  • B2 saksa, ranska
  • B3 espanja, italia, kiina, latina, ranska, saksa, venäjä

Lisäksi on tarjolla japanin kielen ja kulttuurin kurssit (2) sekä suomi toisena kielenä -kurssit (6+1). A-espanjan ja A-venäjän kurssit järjestetään yhteistyössä kaupungin muiden lukioiden kanssa. Kielten kurssit ovat avoimia kaikille Helsingin kielilukion opiskelijoille.

Haku lukiolinjoille

Helsingin kielilukion kieli- ja yleislinjalle haetaan toisen asteen kevään yhteishaussa. Valinta sekä kieli- että yleislinjalle tehdään perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella.

Kiinnostuitko?

Lisätietoa Helsingin kielilukiosta ja linjoista saat täyttämällä alla olevan yhteydenottopyynnön. Saat vastauksen kysymyksiisi suoraan Helsingin kielilukiolta. Kysy rohkeasti lisää!

Tutustu myös lukion omaan Idis-verkkolehteen!

Koulutukset - Helsingin kielilukio

Kielilinja Helsinki
Lukiokoulutus yleislinjalla Helsinki

Täytä yhteystietosi, jos haluat tietää lisää oppilaitoksesta Helsingin kielilukio.

Yhteydenottopyynnön avulla saat helposti yhteyden oppilaitokseen.

Oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä. Saat lisätietoja, jotta voit tehdä oikean koulutuspäätöksen.

Yhteydenottopyyntö ei sido sinua mihinkään.

Errors
Vapaaehtoinen